Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 12-10-2014 in Seniorennieuws, Toernooinieuws

SGS-Snelschaaktoernooi op 8 november

Het SGS-snelschaakkampioenschap voor clubteams wordt dit jaar gespeeld in Bunschoten. De SGS verenigingen kunnen inschrijven met het gewenste aantal teams. Elk team dient te bestaan uit (minimaal) zes personen. Er wordt gespeeld in een kampioensgroep en een subgroep. Bij inschrijving heeft men vrije keuze , al worden teams met een ratinggemiddelde onder 1750 aanbevolen zich in de subgroep in te schrijven, en teams met een ratinggemiddelde boven 1850 in de kampioensgroep. N.B. deze ratinggemiddelden liggen iets lager dan vorig jaar, het is de bedoeling dat beide groepen ongeveer even groot worden.

In de toernooi-opzet (speelschema) zal t.o.v. vorig jaar een en ander worden gewijzigd, met het doel om meer en spannendere wedstrijden te creëren. Daarover zal binnenkort meer bekend gemaakt worden, zodra de reglementswijzigingen definitief en goedgekeurd zijn.

Speeldatum

Het kampioenschap wordt gespeeld op zaterdag 8 november 2014. De wedstrijden beginnen om 11:30 uur. De teamleiders van de zestallen dienen zich uiterlijk 11:00 uur bij de wedstrijdleider te melden. De prijsuitreiking zal omstreeks 17:30 uur plaatsvinden.

Locatie

Denksportcentrum “En Passant”
Bikkersweg 90
3752 WV  Bunschoten

Kosten

De deelnemende teams zijn geen inschrijfgeld verschuldigd voor dit kampioenschap.

Speelgerechtigheid

Spelers dienen op de ledenlijst van 1 november van het betreffende seizoen voor die vereniging te staan. Met nadruk wordt erop gewezen dat in de zestallen slechts spelers mogen worden opgesteld die voor de betreffende vereniging in de KNSB- of SGS-competitie speelgerechtigd zijn.

De opstellingen zullen na afloop worden gecontroleerd en indien nodig zullen uitslagen worden gecorrigeerd. De bordpunten van de ongerechtigde spelers zullen komen te vervallen. Bovendien geldt voor het opstellen van een ongerechtigde speler een boete van € 4,80.

Een speler die meespeelt in een zestal mag dit seizoen niet meer voor een andere vereniging uitkomen in enige SGS-competitie.

Inschrijven

De inschrijftermijn sluit op woensdag 5 november 2014.

Inschrijvingen (inclusief spelersnamen) bij voorkeur het beveiligde gedeelte van de website. Op het terugtrekken van een team na de uiterste inschrijfdatum staat een boete van € 36,00.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Reichardt: wedstrijdleiding.ep@gmail.com

Graag tot ziens op 8 november!