Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 04-05-2015 in Seniorennieuws, SGS Nieuws, Toernooinieuws

OKU 2015; vertrouwd toernooi op een nieuwe locatie

oku2015-groot-1Het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) komt er weer aan. Net als vorig jaar zal in dit weekendtoernooi, met de Landelijke Belangen Vereniging als hoofdsponsor, het SGS Persoonlijk Kampioenschap worden geïntegreerd.

Over een maand (5-7 juni) hoopt de organisatie weer minstens zoveel deelnemers als vorig jaar (160) te mogen verwelkomen. Op een nieuwe locatie deze keer. Na twee jaar Maarssen keert het toernooi terug naar Utrecht, naar het Stedelijk Gymnasium. Op vrijdagavond wordt hier, tijdens de eerste ronde, tevens de SGS-bekerfinale gespeeld tussen HSG en Laren. De organisatie kijkt weer uit naar een geslaagd weekendtoernooi. De aanmelding verloopt in elk geval al voorspoedig.

Zes titelhouders hebben hun deelname bevestigd. De ratinglijst wordt momenteel aangevoerd door IGM Csaba Horvath, bekend van verschillende andere toernooien in Nederland, maar voor het eerst deelnemend aan het OKU. De Hongaarse GM zal de nodige weerstand mogen verwachten, bijvoorbeeld van Azeri IGM Namig Guliyev. Guliyev, die in 2012 het toernooi op zijn naam schreef, is na een jaartje afwezigheid weer terug om een nieuwe gooi naar de titel te doen. Ook terug zijn IGM Bogdan Lalic en titelverdediger (voor zowel het SGS-kampioenschap als het OKU als geheel) IGM Zhoaqin Peng. Het lijstje van titelhouders wordt gecompleteerd door het Belgische echtpaar IGM Vadim Malakhatko en IM/WGM Anna Zozulia. Beiden zijn relatief minder bekend in de Nederlandse schaakwereld, maar behoren tot de absolute top van België. Malakhatko is de huidige nr. 4 bij onze zuiderburen, Zozulia is de nationale nr. 1 bij de vrouwen. Hoog bezoek dus.

Op de deelnemerslijst staan verder al diverse namen van SGS-spelers, die ook in lagere groepen voor een extra prijs kunnen strijden. Staat uw naam nog niet op de lijst? Ga dan naar de website www.paulkeres.nl/oku, waar zowel informatie te vinden is als de mogelijkheid tot aanmelden.