Competitiemailing 85

Geplaatst door

Achttallencompetitie

De indeling voor de SGS achttallencompetitie seizoen 2015-2016 is bekend. Op de reguliere competitie-pagina zijn alle wedstrijddata te vinden. Voor een overzicht in welke groepen teams zijn ingedeeld en voor alle wedstrijden op een rijtje, zie de competitie-bladwijzer.

Degradatie

Er is in totaal één team minder dan vorig seizoen, waarbij de open plek in de 2e klasse is gevallen. Doordat in de derde klasse (2 groepen van 8) het aantal wedstrijden toch al aan de lage kant is, is besloten deze plek niet op te vullen met een derde-klasse-team. In groep 2D zijn daardoor niet 10 maar 9 teams ingedeeld.

Dit heeft ook gevolgen voor de promotie-/degradatie-regeling. De degradatie uit groep 2D aan het einde van dit seizoen zou moeten verschuiven van nummer 10 naar nummer 9. Wanneer in volgende jaren het aantal teams verder zou teruglopen, kan de krimp opgevangen door het verdwijnen van plekken in de tweede klasse, tot een minimum van 8 teams per groep. Een aantal scenario’s voor de promotie-/degradatie-regeling zal worden uitgewerkt en voorgelegd op de Algemene Vergadering.

Slotronde

In de Promotieklasse wordt net als vorig jaar een centrale slotronde gespeeld in Utrecht, op vrijdag 22 april. In groep 1B is eveneens een centrale slotronde gepland, op donderdag 19 mei in Bunschoten.

Spelersopgave

Voor alle teams, behalve voor het laagste team van elke vereniging, is het nodig de spelersopgave te verrichten via het beveiligde deel van de site. Deze knop zal op korte termijn beschikbaar komen. De uiterste invuldatum is 1 oktober.

Bekercompetitie

Tot nu toe zijn er 25 aanmeldingen:

Acquoy
Amersfoort
Baarn
Barneveld
DBC
De Giessen en Linge
Doorn-Driebergen
Doredenkers
En Passant
Het Dikke Torentje
Hoevelaken
Hoogland
Kijk Uit
Lekstroom
Leusden
Ons Genoegen
Oud Zuylen
Paul Keres
Soest
TRIO
Utrecht
Vegtlust
VOG
Zeist
ZZ Combinatie

Aanmelden voor de bekercompetitie kan nog tot en met 25 september.

Henk van Lingen & Colijn Wakkee
Competitieleiders
competitie@sgs-schaakbond.nl