Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 06-10-2016 in Jeugdnieuws, SGS Nieuws, Toernooinieuws

Joris Kokje en Jan Timman in Moermansk

cropped-basamro-logo-medium-1Donderdag 6 oktober tot zondag 9 oktober wordt in Moermansk Rusland het vierde Basamro jeugdtoernooi geschaakt. Zes jeugdteams afkomstig uit Moermansk, Leningrad, No, Parijs, Sussex en Rotterdam zullen in 5 rondes strijden om de begeerde Cup. De eer van Nederland wordt verdedigd door het Pathena Rotterdam team met: Simon Elgersma, Lola den Dunnen, Joris Kokje, Jorik Klein, Dominggus Paays, Diego Kaersenhout, Ciro Catalan en Kathleen Wiegmann. Het team wordt begeleid door Peter Ypma en Dolf Meijer.

Gelijktijdig met dit internationale jeugdtoernooi vindt er een match plaats tussen de 12de wereldkampioen Anatoly Karpov en Nederlands bekendste grootmeester uit de jaren ’70 en ’80: Jan Timman. Deze schaaklegendes spelen een vierkamp. Er staan inmiddels 99 onderlinge schaakconfrontaties op de teller. In een 100 jarig Moermansk wordt de 100ste partij geschaakt. Volg deze bijzondere partij (en alle andere partijen van het Basamro toernooi) op:

http://www.basamrochesstournament.com/?page_id=463&lang=nl