Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 08-01-2017 in Competitienieuws, Jeugdnieuws, Seniorennieuws, SGS Nieuws

Competitiemailing 96

Allereerst wensen wij u een voorspoedig, gezond en sportief 2017 toe.

Spelersopgave

Van enkele teams is nog geen spelersopgave binnengekomen via het beveiligde gedeelte van de website.
Het betreft:

 • HSG: A1.
 • Moira-Domtoren: B1, C1, C2.
 • Nijkerk: 1 (viertal).
 • Rivierenland: D1.
 • SSC 1922: A1, C1.
 • TRIO: 1 (viertal).
 • Vegtlust: A1, C1, D1.

S.v.p. zo spoedig mogelijk ervoor zorgen dat deze namen alsnog worden ingevuld.

Extra wedstrijden viertallencompetitie

Na de deadline voor het inschrijven van de viertallencompetitie zijn nog drie aanmeldingen binnengekomen: van Amersfoort 2 en Doredenkers 1 en 2. Na enig overleg en het maken van diverse inventarisaties naar uitvoerbaarheid hebben we besloten dit bij uitzondering toe te staan.

Amersfoort 2 (Klasse 2A) heeft dit voortvarend opgepakt en de wedstrijden in Viertallen Klasse 2A zijn reeds enige tijd ingepland in overleg met alle betrokken tegenstanders.

Bij Doredenkers (Klasse 1C en Klasse 2B) is dit pas onlangs structureel opgepakt. Er zijn al enkele partijen gespeeld en de andere data zijn bijna rond. Wij hopen alle speeldata (en dus de mogelijkheid tot het verwerken van de uitslagen) komende week op te nemen in de database van de SGS website.

Slotrondes

Ook dit seizoen zijn wij voornemens gezamelijke slotrondes te organiseren. In de promotieklasse staat de datum ook reeds sinds aanvang seizoen op de agenda: vrijdag 21 april. We gaan deze slotronde wederom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium organiseren, de thuisbasis van Paul Keres.

Voor de twee eerste klasses hebben we voor het seizoen begon een enquete gehouden onder de deelnemende clubs. Reden was nut en noodzaak nader te onderzoeken, daar een enkele club hier vragen bij had gesteld. De conclusies zijn gedeeld op de Algemene Vergadering in oktober. We herhalen ze hier nog even:

 • 2 clubs neutraal, 3 tegen, 2 niet gereageerd, rest voor.
 • Van de tegenstemmers hebben twee clubs in beide groepen (1A en 1B) een team spelen. Zij zagen sowieso niets in 1A en 1B bij elkaar gezamelijk laten spelen.
 • Aparte avonden, of zelfs in de ene klasse wel een slotronde en in de andere niet, werd door de meeste clubs niet als een bezwaar gezien.
 • Over het algemeen was er een voorkeur voor een vrijdag en een centrale locatie, en vond men het niet bezwaarlijk als de SGS kosten voor zaalhuur etc. moest maken.

Op basis van deze resultaten heeft het SGS bestuur de conclusie getrokken, en op de AV gecommuniceerd, dat er ook dit seizoen gestreefd wordt naar gezamelijke slotrondes in de eerste klasse, maar dat die op verschillende avonden georganiseerd zullen worden, bij voorkeur op een vrijdag.

Wij zijn dan ook bezig met vrijdag 12 mei (1A) en vrijdag 19 mei (1B). Er hebben zich, anders dan Paul Keres, geen participerende clubs gemeld die mogelijk een slotronde zouden kunnen huisvesten. We zijn dus ook voor deze avonden bezig met het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Het kostenplaatje is echter nog niet rond. Een definitieve ‘go’ is er dus nog niet, en het zou ook nog de donderdag er voor kunnen worden. Naar andere weken zal echter niet gekeken worden.

Promotie-/degradatieregeling

De huidige regelingen m.b.t. promotie en degradatie waar naar verwezen werd op de competitiepagina, waren niet meer up-to-date. Inmiddels is een aangepaste versie gemaakt, waar de laatste inzichten in zijn verwerkt. Deze is te vinden via de competitiepagina en via deze rechtstreekse link.

Boetes

 • Almkerk: € 3,00 voor het opstellen van een te hoog gerate speler (Rob Kruis; 1739) in de op 7 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Viertallen Klasse 2B: Almkerk 1 – VOG 2. Bovendien wordt zijn gespeelde partij verloren verklaard.
 • Amersfoort: € 3,00 voor het niet doorgeven van persoonlijke uitslagen van de op 11 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Cat. C Klasse 2A: Amersfoort C1 – HSG C1 (peildatum 29 november 2016).
 • Amersfoort: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de op 25 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Viertallen Klasse 2A: Amersfoort 2 – Hoogland 1 (peildatum 7 december 2016).
 • Doorn-Driebergen: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de op 3 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Viertallen Klasse 2B: Doorn-Driebergen 1 – ZZ Combinatie 2 (peildatum 29 november 2016).
 • Houten: € 12,00 voor het opstellen van een team zonder leden in de op 11 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Cat. D Klasse 2C: Moira-Domtoren D2 – Houten D1. Bovendien worden de betreffende partijen verloren verklaard.
 • Houten: € 12,00 voor het opstellen van een team zonder leden in de op 11 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Cat. C Klasse 2A: SSC 1922 C1 – Houten C1. Bovendien worden de betreffende partijen verloren verklaard.
 • Moira-Domtoren: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de op 11 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Viertallen Klasse 2B: Moira-Domtoren 2 – Het Kasteel 2 (peildatum 29 november 2016).
 • Moira-Domtoren: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de op 25 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Cat. D Klasse 1: Moira-Domtoren D1 – Hoogland D1 (peildatum 29 november 2016).
 • Rivierenland: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de op 1 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Klasse 1B: Rivierenland 1 – HSG 3 (peildatum 5 november 2016).
 • Vegtlust: € 3,00 voor het opstellen van een niet-lid (Tigo Dijkstra) in de op 11 november 2016 vastgelegde wedstrijd in Cat. D Klasse 2A: Vegtlust D2 – Amersfoort D1. Bovendien wordt zijn gespeelde partij verloren verklaard.
 • Vegtlust: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de op 2 december 2016 vastgelegde wedstrijd in Viertallen Klasse 1C: Vegtlust 1 – ZZ Combinatie 1 (peildatum 7 december 2016).
 • Vegtlust: € 3,00 voor het opstellen van een niet-lid (Tigo Dijkstra) in de op 9 december 2016 vastgelegde wedstrijd in Cat. D Klasse 2A: Magnus D4 – Vegtlust D2. Bovendien wordt zijn gespeelde partij verloren verklaard.

 

Met vriendelijke groet,

Henk van Lingen & Colijn Wakkee
Competitieleiders
competitie@sgs-schaakbond.nl