Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 24-02-2017 in Jeugdnieuws, Seniorennieuws, Toernooinieuws, Verenigingsnieuws

Vegtlust organiseert “Schaken voor Ruurd”

Vegtlust organiseert op vrijdag 10 maart a.s. de 2e editie van Schaken voor Ruurd in De Eenhoorn, Breedstraat 1, Maarssen-Dorp. We beginnen om 19.00 uur en we vragen een vrijwillige bijdrage voor KiKa (Kinderen Kankervrij). Zo willen we Ruurd en alle andere kanjers steunen, om kinderkanker uiteindelijk schaakmat te zetten.

Sinds begin januari 2015 is ons erelid Ruurd ernstig ziek. Hij heeft botkanker en zijn vooruitzichten zijn niet goed. Desondanks blijft hij vechten en ondergaat hij zware behandelingen om zo lang mogelijk door te kunnen gaan en leuke dingen te doen die hem positieve energie geven.

Ruurd vindt het leuk om weer eens een schaaktoernooi te spelen en zo ook weer spelers te zien tegen wie hij regelmatig mooie wedstrijden gespeeld heeft. Als je het fijn vindt om Ruurd te steunen in zijn strijd tegen kinderkanker en hem weer eens te zien, geef je dan op om aan dit speciale schaaktoernooi mee te doen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar jeugdvegtlust@gmail.com met als onderwerp Schaken voor Ruurd. Als je andere kinderen of volwassenen kent die Ruurd kennen licht hen dan ook in, zodat we er met elkaar een mooi schaaktoernooi van kunnen maken.

Tijdens het schaaktoernooi staat er een collectebus, waarin je je vrijwillige inschrijfgeld voor dit toernooi kunt betalen. Het volledige bedrag wordt gestort als sponsorbijdrage voor het hardloopteam Run for Ruurd, dat deelneemt aan de jaarlijkse KiKa run. Op zes locaties in Nederland wordt gerend voor één doel: 95% genezingskans voor kinderen met kanker. In Utrecht vindt deze plaats op zondag 11 juni a.s. in het Maximapark in Leidsche Rijn. Vorig jaar was dit een groot succes en is er veel geld opgehaald om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan. Dit heeft Ruurd en zijn omgeving veel positieve energie gegeven. Meer weten? https://www.runforkika.nl/run-for-ruurd

Het format van het schaaktoernooi is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt op de avond zelf bekend gemaakt. Ruurd kijkt er naar uit om jullie weer te zien.