Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 09-06-2017 in Competitienieuws, Seniorennieuws, SGS Nieuws, Toernooinieuws

Moira-Domtoren wint beker

Na een spannende bekerfinale heeft Moira-Domtoren aan het langste eind getrokken. Op bord 2 besloten Tom Rose en Laurents van Twillert al gauw tot remise. Op bord 1 ging Joris Kokje, topscorer aan Moira-kant, ten onder tegen Tea Lanchava in een eindspel waar het loperpaar duidelijk sterker was dan de (extra) toren. Sjaak van de Groep trok fel van leer tegen Bart-Jan Andriessen, maar overschatte zijn aanval te veel en bleef met te weinig materiaal achter. Tussenstand dus 1½-1½. Tjerk Hacquebord, in de halve finale ook al de matchwinner, pakte een kwaliteit tegen William van de Groep en besliste de partij en de bekerfinale met zijn vrijpion.

Moira-Domtoren wint de SGS-beker 2017

 

Zie ook de SGS-bekerfinale-pagina van het OKU.