Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 31-10-2017 in SGS Nieuws, Verenigingsnieuws

KNSB enquête nieuwe competitie opzet vanaf 2018-2019

Beste SGS verenigingen,

Enige tijd geleden heeft de KNSB alle aangesloten verenigingen rechtstreeks benaderd voor het invullen van een enquête om de te verwachten deelname aan de zaterdagcompetitie volgend seizoen inzichtelijk te krijgen.

Inmiddels heeft 40% (159 verenigingen) de moeite genomen hierop te reageren. Deze verenigingen verwachten 145 teams in te schrijven. Het beeld dat hieruit naar voren komt is dat 58 teams een gemiddelde rating hebben van 1800 of hoger, terwijl 87 teams een lagere gemiddelde rating hebben. De op basis van deze cijfers te verwachten afname in de regionale competitie bedraagt 5%. Het lijkt erop dat ruim 1.000 schakers extra in competitieverband actief zullen zijn.

Gegevens over de regionale spreiding worden niet gegeven, maar zullen waarschijnlijk snel bekend worden na de sluitingsdatum. Mocht uw vereniging de enquête nog hebben liggen, vul deze dan in en stuur deze voor 5 november aanstaande.