Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 18-05-2018 in Competitienieuws, SGS Nieuws

ALV 17 mei 2018: naar een nieuwe regionale competitie!

Gisteravond mochten wij de SGS verenigingen ontvangen in het nieuwe Amersfoortse Denksport Centrum. Met een mooie opkomst kon het centrale agendapunt, de samenvoeging van de regionale (doordeweekse) competitie met die van de SBO en de OSBO, worden besproken. In het wedstrijdleidersoverleg van ruim een week geleden waren een aantal zaken al aan de orde geweest. Ook hebben wij als bestuur diverse beslissingen/afwegingen kunnen toelichten. Dit maakte dat de behandeling van de competitiereglementen (8- en 4-tallen) gisteravond in een gemoedelijk tempo doorgang kon vinden.

Wederom kwam de keuze voor het speeltempo en het aanvangstijdstip aan de orde terwijl ook de invallersregeling (je kunt niet alles dichttimmeren), de commissie van beroep en de indeling van het aantal teams per poule aan bod kwamen. Zoals eerder opgemerkt kwamen veel opmerkingen overeen met bevindingen uit de gelederen van SBO en OSBO. De aanscherping van deze eerste versie zal in het najaar dan ook waarschijnlijk in lijn liggen met de wensen van de SGS verenigingen. Na de uiteenzetting en behandeling van de artikelen, bleek de SGS in overgrote meerderheid akkoord te gaan met de voorgestelde nieuwe competitieopzet.

Nadat op woensdagavond de SBO al akkoord ging met deze gewijzigde opzet en nu dus ook de SGS, ligt de bal bij de OSBO. Ik zal volgende week ook in die vergadering aanwezig zijn en heb er alle vertrouwen in dat we aan het eind van die avond een historische beslissing hebben gemaakt met z’n allen.