Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 30-03-2019 in Jeugdnieuws, SGS Nieuws

SGS kampioenen FGH bekend

Vandaag werd in het nieuwe Denksportcentrum Amersfoort de SGS pupillendag gehouden. In een zaal met veel licht inval, die nog rook naar vers hout, werd in de drie leeftijdscategorien F, G en H gespeeld om de titels en de bijbehorende tickets voor het NK later dit jaar op 29 juni in Meppel.

In groep F wist de relatieve nieuwkomer op SGS toernooien (slechts 2 Grand Prixs gespeeld) Marnik Woldhuis van HSG in ronde 5 favoriet Ralf Sterk (Moira-Domtoren) te verslaan, die zich misrekende. Mede hierdoor wist Marnik met 7 uit 7 de titel te grijpen. Ralf werd tweede met 6 punten, Ryan Ramdien (JSC Magnus) derde met 5 punten. Marnik en Ralf mogen naar het NK, evenals het beste meisje Rozemarijn van Oudenallen (JSC Magnus).

In groep G maakte favoriet Wouter Terlouw (Soester SC) geen fout, hij scoorde 7 uit 7. Tweede werd hier Floris Friedel (HSG), na een barrage tegen Mukilan Agoramoorthy (JSC Magnus). Wouter en Floris mogen naar het NK.

In groep H werd Thom Groenewegen kampioen (JSC Magnus), ook hier met 7 uit 7. Hij mag samen met Viënn de Jong (Moira-Domtoren, beste meisje) naar het NK.

Voor de uitslagen en eindstanden, zie: http://www.sgs-schaakbond.nl/jeugdzaken/pupillendag-2019/

Voor enige foto’s zie: Google Photos