Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 18-05-2019 in Competitienieuws, SGS Nieuws

Succesvolle slotronde HKA

Gisteravond werd door de SGS samen met schaakclub DBC de gezamenlijke slotronde van de de SOS Hoofdklasse A georganiseerd. 10 teams speelden in het HF Witte centrum in De Bilt. De kampioen was vooraf al bekend: Paul Keres 1. Om degradatie te vermijden moest echter nog door diverse teams gestreden worden. De drie wedstrijden met de nummers 8, 9 en 10 waren derhalve op de aangerukte liveborden te volgen. BSG en Moira-Domtoren stonden vooraf op 5 matchpunten, De Rode Loper en Oud Zuylen Utrecht op 6.

Moira-Domtoren trof de kampioen, en moest daarin zoals verwacht haar meerdere erkennen, al wist kopman Daan Schönberger op bord 1 Tim Lammens nog in een erg bedenkelijke stelling te brengen. Maar Tim wist het tij te keren. De Rode Loper trof En Passant, en ook dat bleek een onmogelijk opgave, al wist hier Henk Dissel op bord twee Dick de Graaf te verschalken. Alles hing af van de wedsrijd die het langste bezig was: Hoogland – BSG. Bij een stand van 3.5-3.5 moest de laatst aan de gang zijnde partij vd Velden – Paternotte uitkomst brengen. Omringd door een schare toeschouwers wist Stefan Paternotte de vis op het droge te krijgen, tot opluchting van de spelers van Moira-Domtoren. BSG blijft 10e en mag het volgend seizoen in de 1e klasse proberen.

Alle livepartijen zijn nog de nodige tijd in de cloud te vinden: Livechess partijen HKA

Ook zijn er enkele kiekjes te vinden op dit adres: Google Photos