Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 28-05-2019 in Overig nieuws, SGS Nieuws, Toernooinieuws

OKU 2019 , PK en Bekerfinale SGS

Persoonlijk Kampioenschap

Dit weekend, op vrijdag 31 mei, start het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) 2019, dat ook dit jaar tegelijkertijd het Persoonlijk Kampioenschap van de SGS vormt. In dit zesrondige weekendtoernooi zal de SGS-speler met de hoogste score het kampioenschap op zijn of haar naam zetten, zoals de afgelopen seizoenen werd gedaan door Zhaoqin Peng (2014, 2015), Casper Schoppen (2016), Hugo ten Hertog (2017) en Li Riemersma (2018). Ook voor de lagere groepen zijn er SGS-prijzen te vergeven. OKU-deelnemers die vanaf 1 januari 2019 lid zijn bij een vereniging die is aangesloten bij de SGS, doen automatisch mee met het SGS (Persoonlijk) Kampioenschap. Voor spelers die niet bij een vereniging in een andere regionale bond zijn aangesloten, is lidmaatschap van een SGS-vereniging op 1 juni 2019 voldoende.

Bekerfinale

Ook de SGS Bekerfinale zal wederom op de vrijdagavond bij het OKU gespeeld worden. Gelijktijdig met de eerste ronde. Dit jaar gaat het tussen HSG en En Passant. Deze finale zal op liveborden gespeeld worden. Wie volgt titelhouder BSG op?

Open Kampioenschap van Utrecht

Voor de 46e maal organiseert Schaakvereniging Paul Keres het Open Kampioenschap van Utrecht, een gezellig weekendtoernooi voor alle speelsterktes van grootmeester tot huisschaker. Er wordt gespeeld in vier groepen. De A, B en C groepen spelen 6 ronden met indeling volgens het Zwitsers systeem. Spelers met een rating < 1850 worden niet tot groep A toegelaten. Spelers met een rating > 1900 of < 1500 worden niet tot groep B toegelaten. Spelers met een rating > 1600 worden niet tot groep C toegelaten. Het speeltempo is 1 uur en 50 minuten, plus 10 seconden per zet extra. Tevens is er de mogelijkheid om in vierkampen (VK) deel te nemen als 1 partij per dag je beter uitkomt.

Ook zijn er dit OKU weer teamprijzen voor spelers van dezelfde club. Wellicht een reden om nog extra clubgenoten over de streep te trekken.
Uiteraard hopen we op een goede bezetting van het toernooi en een spannende strijd, die vanzelfsprekend ook voor een deel live te volgen zal zijn. Zie voor meer informatie de OKU-site.