Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 17-10-2019 in Competitienieuws, Jeugdnieuws, SGS Nieuws

Indeling en conceptspeeldata jeugdcompetitie

De indeling en de conceptspeeldata van de SGS jeugdcompetitie zijn bekend. Er wordt gespeeld in diverse klasses, in de leeftijdsgroepen ABCD. Er zijn dit keer in tegenstelling tot voorgaande jaren weer aparte A en B groepen. Gaarne Conceptindeling en speeldata jeugdcompetitie SGS controleren en bij ernstige fouten of omissies aan de bel trekken bij de jeugdcommissie. We willen na het weekend de zaak definitief maken en in Netstand invoeren. Het gebruik van Netstand in de jeugdcompetitie is nieuw.

Verder wordt het competitiereglement op enkele punten aangepast, ook dat willen we in enige dagen online brengen. De belangrijkste wijzigingen zullen zijn:

 • Overlap in opstellingen SGS klasses A en B met de KNSB jeugdcompetitie wordt toegestaan (met een clausule over promotie naar JCC)
 • Er zal met increment worden gespeeld:
  • A en B 65 minuten plus 10 sec per zet
  • C 50 minuten plus 10 sec per zet
  • 1e klasse D 40 minuten plus 5 sec per zet
  • 2e klasse D 15 minuten plus 5 sec per zet
 • In de 2e klasse D, waar twee partijen per wedstrijd worden gespeeld, gaan we in wedstrijd 2 borden wisselen. De eerste wedstrijd heeft de bezoekende vereniging wit aan de borden 1 en 2 en zwart aan de borden 3 en 4. Bij de tweede wedstrijd heeft de bezoekende vereniging zwart aan de borden 1 en 2 en wit aan de borden 3 en 4 en moeten van de thuisspelende vereniging de spelers van bord 1 en 2 wisselen en eveneens van bord 3 en 4.

Vriendelijke groet,
De Jeugdcommissie,
Wouter Visser
Jarno Witkamp
Henk van Lingen