Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 24-10-2019 in Competitienieuws, Jeugdnieuws, SGS Nieuws

Jeugdcompetitie beschikbaar in Netstand

De indeling en de speeldata van de SGS jeugdcompetitie staan inmiddels in Netstand, en zijn dus definitief. Aanpassingen van speeldata worden alleen nog in overleg met de tegenstander en wedstrijdleiding gedaan. Het gebruik van Netstand is nieuw, maar wellicht al bekend van de senioren competities. Netstand is te inden via:

https://sosc.netstand.nl/

Vraag aan alle wedstrijdleiders danwel teamleiders om de basisopstelling van die teams daar in te voeren, gaarne (ruim) voor het spelen van de eerste wedstrijd. Voor het invoeren van informatie in Netstand zijn geen inloggegevens nodig. De competitieleiding (die wel moet inloggen) zal uiteindelijk de opstellingen moeten goedkeuren. De teamleiders voeren ook een email adres op, waarop zij een notificatie ontvangen. De opgegeven basisspelers dienen minimaal 2x voor dit team uit te komen (net als voorheen). Ook voor de laagste teams dient een opstelling opgegeven te worden (nieuw!).

Merk op dat zoals eerder vermeld een paar zaken in het wedstrijdreglement zullen veranderen. Dit reglement wordt over enige dagen aan dit bericht toegevoegd. Belangrijkste wijzigingen zijn speeltempo en de opstelling in 2e klasse D, nl:

Artikel 9.3.

In klassen waar twee partijen op een avond gespeeld worden speelt het in het speelprogramma eerstgenoemde team in de eerste wedstrijd met zwart aan de borden 1 en 2 en met wit aan de borden 3 en 4. In de tweede wedstrijd speelt het eerstgenoemde team in het speelprogramma met wit aan de borden 1 en 2 en met zwart aan de borden 3 en 4. In deze tweede wedstrijd wisselen bij de eerstgenoemde ploeg de spelers van bord 1 en 2 met elkaar evenals dat de spelers van bord 3 en 4 met elkaar wisselen. Dus:

Wedstrijd 1: B1-A1, B2-A2, A3-B3, A4-B4
Wedstrijd 2: A2-B1, A1-B2, B3-A4, B4-A3

Artikel 16

In alle categorieën wordt met het Fischer-tempo gespeeld.
Het speeltempo in de categorieën A en B bedraagt 65 minuten per speler, aangevuld met 10 seconden per zet vanaf zet 1.

Het speeltempo in de categorie C bedraagt 50 minuten per speler per, aangevuld met 10 seconden per zet vanaf zet 1.
Het speeltempo in de eerste klasse van categorie D bedraagt 40 minuten per speler, aangevuld met 5 seconden per zet vanaf zet 1.
Het speeltempo in de tweede klasse van categorie D bedraagt 15 minuten per speler, aangevuld met 5 seconden per zet vanaf zet 1.

Ook de (formeel tot voorheen bestaande) telefoonnul wordt vervangen door het artikel met waarschuwing uit de senioren competitie. En het artikel inzake godsdienstige bezwaren tegen de speeldatum verdwijnt. Merk tot slot op dat de leeftijdsgrens categorie A in navolging van de landelijke jeugdcompetitie verlaagd wordt naar 18 jaar op peildatum. Dit zullen we echter pas volgend seizoen gaan handhaven, aangezien de teamsamenstellingen dit jaar natuurlijk al bedacht zijn.

Vragen en opmerkingen over de jeugdcompetitie gaarne naar jeugdcompetitie@sgs-schaakbond.nl