Online oplostoernooi maandag 23 maart.

Geplaatst door

Oplostoernooi 23 maart 2020

In deze tijden van weinig schaken gaat Wim Velker een “online” oplostoernooi organiseren. Wat is de bedoeling:

Op 23 maart a.s. om 20.00 ontvang je via de mail een aantal schaakproblemen. Die los je thuis op. Zodra je de oplossingen hebt gevonden stuur je de oplossingen via de mail terug naar Wim.

Wie de meeste goede oplossingen heeft wint het toernooi. Waarschijnlijk zullen er ook een paar “andere soorten” problemen gevraagd worden. Leuk moment om er gewoon kennis mee te maken.

“Maar je kunt je computer toch gebruiken om de stellingen op te lossen” hoor ik je al denken. Dat kan uiteraard. Is geen controle op. Maar natuurlijk niet de bedoeling! Het gaat er gewoon om jezelf te testen en vooral te genieten van de schoonheid van ons mooie schaakspel.

Hoe gaat het in z’n werk:

  1. Meld je aan met een mailadres (dat je op maandag 23-3-2020 kunt gebruiken)
  2. Deelnemers ontvangen tegelijk de opgaven via de mail
  3. Insturen van de oplossingen in 1 keer via de mail (binnenkomst mail is inlevertijd)
  4. Je moet wel insturen binnen een bepaalde tijd. Dit zal nader bepaald worden en ik verwacht dat dit voor de start van het toernooi bekend gemaakt wordt.

Het is de bedoeling van Wim om vooraf wat instructie te mailen (zeker handig als je voor het eerst mee doet) in zake de verschillende soorten problemen. Schrijf je dus op tijd in: wimvelker@hotmail.com Inschrijven kan tot maandag 23 maart 19.00 uur (maar dan heb je geen tijd meer om de instructie te ontvangen en door te nemen!!)