Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 27-05-2019 in Competitienieuws, SGS Nieuws

Woerden en Doorn-Driebergen kampioen in gezamenlijke slotronde 1e klasse SOS

Vrijdag 24 mei werd in De Bilt wederom een gezamenlijke slotronde georganiseerd voor de SOS competitie. Dit maal met zowel de 1e klasse A als B in één grote zaal. 144 spelers in het HF Witte centrum, de thuisbasis van schaakclub DBC. Net als een week eerder verzorgde de SGS 24 liveborden. Hierop waren de wedstrijden van de 3 kampioenskandidaten live te volgen op grote schermen en bij de thuisblijvers via internet. In klasse 1A had S.C. Woerden 1 een soort Ajax uitgangspositie: formeel nog geen kampioen, maar alleen een verlies en een grote zege van concurrent S.G. Amersfoort 2 kon het lot nog een andere wending geven. Dat gebeurde niet, kopman Sten Goes had 14 zetten nodig, Woerden won solide en was halverwege de avond kampioen, hetgeen in de bar gevierd werd met enige meegereisde supporters. Als we het verslag op de site van Woerden zelf mogen geloven, werden de liveborden zelfs gevolgd op het franse platteland.

In 1B lag het iets dichter bij elkaar. S.V. Doorn-Driebergen 1 had vooraf 1 matchpunt meer dan S.V. Houten 1. Doorn-Driebergen trof UCS De Rode Loper 2. Hoewel dat aan enige borden zeker spannend was, kwam de zege en dus het kampioenschap niet echt in gevaar. Bovendien kwam Houten niet verder dan 4-4 tegen ZZC. Ook Doorn-Driebergen werd dus kampioen en zij promoveren naar de hoogste klasse in de regionale competitie. Een primeur voor deze club! En reden voor een groepsfoto.

Parallel aan deze feestelijkheden stond er onderin de poules uiteraard degradatie op het spel. De nummers laatst degraderen sowieso, en uit de 5 SOS 1e klasses degraderen ook de slechtse 2 nummers 1-na-laatst. Welnu, in 1A bleef SV Lekstroom 1 onderaan staan en in 1B had S.C. Oud Zuylen Utrecht 2 de handdoek vooraf al gegooid (het kwam met 5 man opdagen en eindigt op 0 matchpunten. Helaas komen ook die 2 nummers 1-na-laatst uit de SGS. Zowel Hoevelakens S.G. 1 als ook S.V. Paul Keres 2 eindigen met meer wedstrijden gespeeld met minder punten dan de concurrentie uit de OSBO en de SBO.

Alle livepartijen zijn nog de nodige tijd in de cloud te vinden: Livechess partijen slotronde SOS 1A en 1B

Ook zijn er enkele kiekjes te vinden op dit adres: Google Photos