Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 06-04-2019 in Jeugdnieuws, SGS Nieuws

Moira-Domtoren SGS kampioen E-teams

Vandaag werd in cultureel centrum Antares door SV Leusden het SGS kampioenschap voor E-teams georganiseerd. Er waren 17 teams van de partij, van 8 verschillende SGS verenigingen. Op het spel stonden behalve bekers voor de eerste drie teams ook 5 plaatsen op het NK in september.

Het werd een spannende strijd tussen titelkandidaten Magnus E1 en Moira Domtoren E1. Magnus morste het eerste bordpunt in de derde ronde, tegen HSG E2 (HSG had hun sterkste team E2 gedoopt). Moira-Domtoren wist in de derde ronde D.O.S.C., dat uiteindelijk derde werd, met 4-0 te verslaan. In de vierde ronde volgde het onderlinge treffen. Moira-Domtoren kwam op 2-0 mede door een zege van kopman Ralf Sterk op eeuwige rivaal Daan Aubel. Op bord twee wikkelde Xander van Lingen een zeer gezonde stelling tegen Jesper Ubbink echter verkeerd af, en verloor. De wedstrijd werd 2-2. Moira-Domtoren E1 won vervolgens de overige wedstrijden, terwijl Magnus E1 in ronde zes remiseerde tegen D.O.S.C. en in ronde 7 tegen Magnus E3. Hierdoor werd Moira-Domtoren met Ralf Sterk, Xander van Lingen, Jasper Berns en Lucas Kronemeijer overtuigend kampioen.

Naast de tweede plaats voor Magnus E1 en de derde plaats voor D.O.S.C E1 waren er nog NK plaatsen voor HSG E2 (4e) en Magnus E3 (5e).

Voor alle standen, zie: http://www.sgs-schaakbond.nl/jeugdzaken/E-teams-2019/