SGS-snelschaaktoernooi op 14 november

Geplaatst door

Het snelschaakkampioenschap voor clubteams wordt dit jaar gespeeld in Bunschoten, op 14 november aanstaande.

De opzet van het toernooi is hetzelfde als vorig jaar. Er wordt dus gespeeld in zestallen, in een kampioensgroep en een subgroep. Bij inschrijving heeft men vrije keuze, al wordt teams met een ratinggemiddelde onder 1750 sterk aanbevolen zich in de subgroep in te schrijven, en teams met een ratinggemiddelde boven 1850 in de kampioensgroep. In de kampioensgroep wordt dubbelrondig gespeeld (witpartij en zwartpartij) met 5 minuten pppp bedenktijd, in de subgroep enkelrondig met 10 minuten pppp.

Speeldatum

Het kampioenschap wordt gespeeld op zaterdag 14 november 2015. De wedstrijden beginnen om 11:30 uur. De teamleiders van de zestallen dienen zich uiterlijk 11:00 uur bij de wedstrijdleider te melden. De prijsuitreiking zal omstreeks 17:30 uur plaatsvinden.

Reglement

De FIDE Regels voor Snelschaak zijn van toepassing voor zover niet anders bepaald in het wedstrijdreglement Snelschaakkampioenschap voor Clubteams SGS. Dit reglement is onder Downloads te vinden.

Locatie

Denksportcentrum “En Passant”
Bikkersweg 90
3752 WV  Bunschoten

Speelgerechtigheid

Spelers dienen op de ledenlijst van 1 november van het betreffende seizoen voor die vereniging te staan.

In de zestallen mogen slechts spelers worden opgesteld die voor de betreffende vereniging in de KNSB- of SGS-competitie speelgerechtigd zijn. Hiervoor kan (conform artikel 4 van het reglement) dispensatie worden verleend, verzoeken hiervoor dienen tenminste 10 dagen voor de toernooidatum te worden ingediend.

Inschrijving

Aanmelden van teams kan via het beveiligde gedeelte van de website. Het opgeven van de spelersnamen dient ook via de website te gebeuren.

De inschrijftermijn sluit op 10 november 2015.

Overige opmerkingen

  • De deelnemende teams zijn geen inschrijfgeld verschuldigd,
  • Verenigingen hoeven zelf geen speelmateriaal mee te nemen.
  • In het gebouw is roken niet toegestaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Reichardt: snelschaken@sgs-schaakbond.nl

Graag tot ziens op 14 november!