Inschrijving SGS Snelschaken gestart

Geplaatst door

Het snelschaakkampioenschap voor clubteams wordt dit jaar gespeeld in Bunschoten. De SGS verenigingen kunnen inschrijven met het gewenste aantal teams. Elk team dient te bestaan uit (minimaal) zes personen. Er wordt gespeeld in een kampioensgroep en een subgroep. Bij inschrijving heeft men vrije keuze, al worden teams met een ratinggemiddelde onder 1800 aanbevolen zich in de subgroep in te schrijven, en teams met een ratinggemiddelde boven 1900 in de kampioensgroep.

In de subgroep mogen twee teams gezamenlijk één team samenstellen – een ‘gedeeld zestal’ – op voorwaarde dat beide verenigingen geen andere gedeelde zestallen inschrijven. In deze groep worden 9 ronden gespeeld met 10 minuten p.p.p.p..

In de kampioensgroep is het competitiesysteem en speeltempo afhankelijk van het aantal deelnemende teams. Het speeltempo zal niet lager zijn dan 6 minuten en niet hoger dan 10 minuten p.p.p.p., terwijl het aantal ronden ca. 14 tot 18 zal bedragen.

Verenigingen hoeven zelf geen speelmateriaal mee te nemen voor dit kampioenschap.

Speeldatum:
Het kampioenschap wordt gespeeld op zaterdag 9 november 2013. De wedstrijden beginnen om 11:30 uur. De teamleiders van de zestallen dienen zich uiterlijk 11:00 uur bij de wedstrijd­leider te melden, en hun spelersopgaven in te leveren. De prijsuitreiking zal omstreeks 17:30 uur plaatsvinden.

Reglement:
De FIDE Regels voor Snelschaak zijn van toepassing voor zover niet anders bepaald in het wedstrijdreglement Snelschaakkampioenschap voor Clubteams SGS. Dit reglement is onder Downloads te vinden.

Locatie:
Denksportcentrum “En Passant”
Bikkersweg 90
3752 WV  Bunschoten.

In het gebouw is roken niet toegestaan.

Kosten:
De deelnemende teams zijn geen inschrijfgeld verschuldigd voor dit kampioenschap.

Speelgerechtigheid:
Met nadruk wordt erop gewezen dat in de zestallen slechts spelers mogen worden opgesteld die voor de betreffende vereniging in de KNSB- of SGS-competitie speelgerechtigd zijn. Spelers dienen op de ledenlijst van 1 november van het betreffende seizoen voor die vereniging te staan.

De opstellingen zullen na afloop worden gecontroleerd en indien nodig zullen uitslagen worden gecorrigeerd. De bordpunten van de ongerechtigde spelers zullen komen te vervallen. Bovendien geldt voor het opstellen van een ongerechtigde speler een boete van € 4,80.

Een speler die meespeelt in een zestal mag dit seizoen niet meer voor een andere vereniging uitkomen in enige SGS-competitie.

De inschrijftermijn sluit op 2 november 2013.

Inschrijvingen bij voorkeur het beveiligde gedeelte van de website. Op het terugtrekken van een team na de uiterste inschrijfdatum staat een boete van € 36,00.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Reichardt: wedstrijdleiding.ep@gmail.com.

Graag tot ziens op 9 november!