Competitiemailing 100

Geplaatst door

Achttallencompetitie

De voorlopige indeling voor de SGS achttallencompetitie seizoen 2017-2018 is bekend. Wij verzoeken de verenigingen om de competitie-bladwijzer goed door te nemen. Hierin staan alle teams en alle wedstrijden opgesomd. Mocht u een fout aantreffen, geef dat dan z.s.m. aan zodat dit nog gecorrigeerd kan worden. Het streven is om later deze week de indeling definitief te maken.

Bijzonderheden

Er zijn 4 teams die na vorig seizoen niet meer terug keren. Maar er zijn ook 4 teams bijgekomen, namelijk Doredenkers 1, En Passant 6, Doorn-Driebergen 4 en Amersfoort 5. Het aantal SGS teams blijft dit seizoen dus gelijk, maar regionaal speelt er toch 1 team minder vanwege de versterkte promotie naar de KNSB.

Verder moet opgemerkt worden dat de teams Ons Genoegen 1 en Baarn 1 gevraagd hebben om degradatie vanwege het vertrek van het gros van hun eerste-team spelers. Die verzoeken zijn gehonoreerd. Als gevolg daarvan hebben we Denk en Zet 1 en De Giessen en Linge 2 gepromoveerd naar de Eerste Klasse.

In principe degraderen komend seizoen, net als afgelopen seizoen, alleen de nummers laatst uit de tweede klasses, tenzij door krimp versterkte degradatie noodzakelijk is.

Slotronde

Net als vorig seizoen wil ik centrale slotrondes organiseren voor de Promotieklasse en de Eerste Klasse. De data zijn al bekend:
in de Promotieklasse op vrijdag 20 april, voor 1A op donderdag 17 mei (niet op vrijdag vanwege eventuele Pinksteruitstapjes) en voor 1B op vrijdag 25 mei. Andere data waren er eigenlijk niet vanwege Koningsdag, Vakanties en OKU/Bekerfinale. Voor de locatie onderzoeken we de beschikbaarheid van het Stedelijk Gymnasium Utrecht, maar suggesties over alternatieven zijn welkom.

Henk van Lingen
Competitieleider
competitie@sgs-schaakbond.nl