Bestuursvergadering 26 november 2013

Geplaatst door

De bestuursvergadering van afgelopen dinsdag stond voornamelijk in het teken van de KNSB. Zaterdag 30 november vergadert de Bondsraad en er worden op een aantal punten vanuit het bestuur van de Schaakbond beslissingen gevraagd.

Naast de behandeling van de financiën en de begroting over 2014, waarover onze penningmeester positief is, zullen de Toekomstvisie, huisvesting en het tuchtreglement aan de orde komen.

De regionale bonden is gevraagd om de Toekomstvisie nader te bespreken met de achterban zodat in de volgende Bondsraad een aantal adviezen vorm gegeven zal kunnen worden. Hoewel uitdrukkelijk gesteld wordt dat de Schaakbond hier niet de huidige structuur in zal betrekken (vanwege de gevoeligheid bij sommige regionale bonden), willen wij dat wel doen. Een verdere centralisering lijkt ons gezien het nog immer dalende ledental van de Schaakbond gewenst.
De voorzitters van de SGS verenigingen zullen dan ook op korte termijn van mij een informatiemail waarin wij een route zullen uitzetten om dit onderwerp verder met elkaar uit te diepen.

Ten aanzien van de huisvesting is op verzoek van het bestuur van de Schaakbond een werkgroep ingesteld. Deze werkgroep heeft een advies uitgebracht, op basis van door hen verricht onderzoek. Zij adviseren het pand waarin het Bondsbureau gevestigd is te verkopen en elders een locatie te huren.
Wij, bestuur van de SGS, vinden het rapport van de werkgroep zeer summier. Zo is slechts één ander pand bekeken en worden bijvoorbeeld verhuiskosten niet betrokken in de advisering. Daarnaast verschillen de kosten weinig van elkaar. Wij vinden het dan ook, op dit moment ten minste, niet waard een verhuizing te overwegen, met alle onrust voor het personeel dat daarbij komt.

Bij het voorgestelde tuchtreglement hebben wij nog enige vraagtekens, maar wij juichen het principe toe.

Jeroen Schuil
(voorzitter)