Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 03-01-2020 in Jeugdnieuws, SGS Nieuws, Toernooinieuws

Uitslagen en liveborden PJK 2020

De jeugdcommissie SGS organiseerde op vrijdag 3 en zaterdag 4 januari de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen. In het Denksportcentrum Bunschoten werd gespeeld in de leeftijdscategorieën C, D en E. Er speelden 18 deelnemers in de C, 23 in de D en op zaterdag kwamen daar nog tegen de 29 E-spelers bij.

Bij de C jeugd werd Peter Nitrauw van SG Amersfoort vrij onbedreigd kampioen. Tweede werd Sushanth Sangeetha (Magnus LR) en derde Joost Gerlagh (SC Zeist). In de D groep werd het een waar spektakelstuk, met zoveel spelers die tegen de landelijke top aan zitten. Favorieten waren Kobe Smeets, Mees de Heij en Polle van Arendonk (allen Magnus LR) In ronde 4 wist Polle van Kobe te winnen, waarna Mees en Polle in ronde 5 remise moesten vaststellen. Polle liet echter een halfje liggen in ronde 6 tegen een verrassende Noah Vandeputte (Hoevelaken). In ronde 7 kwam Kobe langs zij door van Mees te winnen. Ronde 8 kende vervolgens een lange kraker tussen Polle en Isafara Gergin (Magnus LR, meisjeskampioen). Polle dreef een remise stelling in een uiterste poging iets te ver door en verloor. In de slotronde verloor het super trio geen punten meer, waardoor Kobe SGS kampioen werd. Mees tweede en Polle derde. Isafa volgde als vierde.

De E jeugd speelde 9 ronden op zaterdag. Ralf Sterk (Moira-Domtoren) remiseerde tegen eeuwige rivaal Daan Aubel (Magnus LR) en won met 8.5 uit 9. Tweede werd Marnik Woldhuis (HSG), derde Daan.

Enige foto’s staan hier: Google Photos

NK plaatsen

In de C gaat Peter Nitrauw naar het NK. In de D Kobe, Mees en Polle plus Isafara (meisjes). Noah, Vera van Apeldoorn en Duncan Elferink gaan nog een barage spelen voor een laaste NK-D plaats.

In de E gaan Ralf, Marnik en Daan naar het NK. Nishaaz Haque, Ryan Ramdien en Daniël Nijhuis gaan nog een barrage spelen voor twee overige NK-E plaatsen.

Voor de uitslagen en ranglijsten, zie:

uitslagen groep C
uitslagen groep D
uitslagen groep E

De topborden in de C en D speelden op liveborden. Deze partijen zijn hier nog te vinden:

Liveborden groep C
Liveborden groep D