Nieuw oplostoernooi 13 april

Geplaatst door

NIEUW ONLINE OPLOSTOERNOOI

Na het succes van het eerste online oplostoernooi gaat de schaakvereniging Hoogland ondersteund door Paul Keres, nu een vervolg daaraan geven. Maandag 13 april, Tweede Paasdag, zal er wederom van 20.00 tot 22.00 een oplostoernooi online worden georganiseerd.

Ook dit keer is het een toernooi waar het erom gaat de zinnen in deze moeilijke tijd wat te verzetten door zelf op een, voor velen, andere wijze met schaken bezig te zijn. Je krijgt negen opgaven voorgelegd waarvan het de bedoeling is dat je deze zelf, dus zonder hulp van wie of wat ook, in twee uur oplost. Het gaat om het plezier.

Het toernooi zal deze keer uit twee groepen bestaan. De A-groep is bestemd voor de sterke oplossers – niveau nationale oplostop – en sterke schakers. De B-groep is voor de wat minder ervaren oplossers en de ‘gemiddelde’ schaker.

Nieuwe oplossers krijgen een instructie toegestuurd over hoe op te lossen en hoe de oplossingen weer te geven.

Kijk voor het verslag van het eerste toernooi op www.schakeninhoogland.nl of www.sgs-schaakbond.nl of www.probleemblad.nl

Voor meer informatie en aanmelden kun je je richten tot wimvelker@hotmail.com