Competitiemailing

Geplaatst door

Dit weekend sloot de aanmelding voor de 8-tallen competities in SOS verband. De wedstrijdleiding is inmiddels druk bezig alle informatie te inventariseren om op korte termijn een eerste groepsindeling voor de 8-tallen te kunnen publiceren. Ondanks veel uitval van teams of hele clubs in de SOS-competitie, blijft er in de SGS toch ook veel overeind lijkt het.

De hoofdklasse A heeft al een speelagenda en begint komende week. Gaarne de basisopstellingen invoeren in Netstand.

Aanmelding voor de 4-tallen competitie kan tot 30 september, formulieren daarvoor zullen uiterlijk dit weekend worden gepubliceerd.  Informatie over de SOS competities wordt altijd het eerst gedeeld via de SOS website.

Jeugdcompetitie

Binnen de SGS moeten we ook de jeugdcompetitie nog opstarten. We doen de aanmelding dit jaar wederom via mail. Derhalve aan alle clubs met een jeugdafdeling het verzoek uiterlijk 1 oktober een mail te sturen naar jeugdcompetitie@sgs-schaakbond.nl met daarin de opgave van de jeugdteams. Spelersnamen hoeven nog niet, volgt later via Netstand. Wel graag de speelavond en eventuele aandachtspunten.

We willen de jeugdcompetitie dan na de herfstvakantie laten beginnen.

Bekercompetitie SGS

De bekercompetitie doen we ook dit jaar wederom nog enkel in SGS verband, op de zelfde wijze als vorig seizoen. Ook hiervoor graag aanmelden, en wel via het adres competitie@sgs-schaakbond.nl Eveneens uiterlijk 1 oktober. Op de ledenvergadering (uitnodiging volgt) willen we wederom de loting doen.

Jeugd Grand Prix

Het organiseren van de Jeugd Grand Prix stelt dit seizoen meer vragen. De jeugd mag weliswaar zonder ingrijpende protocollen schaken, maar deze toernooien brengen altijd een hoop ouders en begeleiders met zich mee. Er is op dit moment nog geen zicht op locaties en/of clubs die denken dit op een goede manier te kunnen gaan organiseren. De traditionele GP in oktober te Giessenburg zal dit jaar vervallen. Over mogelijkheden bij grote clubs na oktober wordt nagedacht. Suggesties zijn welkom.

 

JCC en E-teams

De speelgerechtigde jeugdteams voor de landelijke JCC moeten ook door ons doorgegeven worden, voor 28 september. Voor de ABCD categorieën kijken we vooral naar de stand van zaken in onze eigen jeugdcompetitie op het moment dat die stil viel. Voor de E-teams gaat dat niet, en het E-team kampioenschap is vorig seizoen vanwege de lockdown niet georganiseerd. We onderzoeken deze week of er alsnog een toernooi komt in het weekend van 26 september op een ruime locatie, of dat we voor de JCC E-teams in overleg gaan aanwijzen.

 

Met vriendelijke groet, mede namens Wouter Visser en Marc Jongerius,
Henk van Lingen.