Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 06-10-2020 in Max Euwe Centrum

Het WK van 1935 herleeft bij het Max Euwe Centrum

Wereldkampioenschap schaken 1935

Het Max Euwe Centrum gaat wekelijks een aflevering uitzenden waarin de partijen van die week besproken worden. Niet alleen de schaaktechnische hoogtepunten, maar ook de verhalen, foto’s en anekdotes komen aan bod. Zo proberen we de sfeer van 1935 terug te halen.

Aljechin Euwe

De afleveringen worden elke zondag om 12.00 uur geplaatst op het YouTube-kanaal van het MEC.

Paul van der Sterren presenteert de afleveringen. Ezio Lucke en Tess van Duijvenbode dragen zorg voor de opnames en montage. Eric de Winter en Evert-Jan Straat deden de research. Eddy Sibbing coördineert het geheel.

Op ons YouTube-kanaal: tiendelige documentaire over het werldkampioenschap schaken van 1935: