Nieuwe oplostoernooien

Geplaatst door

Beste Oplosvrienden,
Er staan de komende vier weken een aantal online oploswedstrijden geprogrammeerd waarover ik jullie hierna graag informeer.

1. Zaterdag 20 maart: Nunspeet-weekeinde / online oplostoernooi ONOK. B-groep
Als er geen Covid-19 beperkingen geweest zouden zijn, dan had de Nederlandse Bond van Schaakprobleemvrienden ( de ‘Oplosbond’) zijn jaarlijkse driedaagse bijeenkomst in het weekeinde van 19-21 maart in Nunspeet gehouden. Nu zullen er online activiteiten worden ontwikkeld. Voor de details verwijs ik jullie naar de site van de Bond:
www.probleemblad.nl
Eén activiteit licht ik er hier uit, namelijk het
online oplostoernooi dat in de plaats komt van het ONOK (Open Nederlands OplosKampioenschap). Het online oplostoernooi zal enkel voor de B-groep worden georganiseerd. Namens het Bestuur van de Bond nodig ik jullie gaarne uit hieraan deel te nemen. Uiteraard zal het een vriendschappelijk toernooi zijn, zoals alle online oplostoernooien, waarbij wordt verwacht dat de deelnemers zelf oplossen, zonder gebruik te maken van hulpmiddelen.
Het toernooi wordt gehouden op zaterdagmorgen 20 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur. Er zijn acht opgaven: 4 tweezetten, 1 driezet, 1 eindspelstudie, 1 helpmat, 1 zelfmat. De selectie wordt gedaan door Luc Palmans, de Belgische arbiter bij de internationale oploswedstrijden in Nederland en België. Aanmelden kan vanaf nu bij ondergetekende op
wimvelker@hotmail.com Het nakijken van de ingestuurde antwoorden geschiedt door mij; de uitslag wordt nog dezelfde dag bekend. Aanmelden kan tot en met vrijdagavond 19 maart 22.00 uur.

2. Zaterdag 20 maart: online In Situ oplostoernooi – Slowakije. A-groep
Het In Situ toernooi heeft zes ronden. 20 maart wordt de vijfde ronde gespeeld. Dit is een zeer sterk bezet toernooi. Na vier van de zes ronden leidt Belg Eddy van Beers voor onder meer bordgrootmeester John Nunn en de Nederlandse oplostop. Voor meer informatie en aanmelden: https://soks.sk/vysledok-desaiteriesitelskej-sutaze-insitu27-2-2021/

3. Zaterdag 27 maart: Loseturnier zu Hause – in plaats van het ODOK. A-groep
Ook in Duitsland zijn er beperkingen vanwege de pandemie. Daarom zal het ODOK dit jaar vriendschappelijk online worden gehouden, op zaterdagmiddag 27 maart. Het toernooi duurt 3 uur in één sessie, van 14.00 uur tot 17.00 uur. Er zijn 12 opgaven: 2 tweezetten, 2 driezetten, 2 meerzetten, 2 studies, 2 helpmats, 2 zelfmats.
Aanmelden kan op
axel.steinbrink@gmx.de tot en met 27 maart 10.00 uur. Voor een B-groeper die ook eens een A-groep wil proberen.

4. Maandag 5 april: Hooglands tweede online paasoplostoernooi. B-groep
Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseert Hoogland op de tweede paasdag een online oplostoernooi voor B-groepers. Te doen gebruikelijk zijn er negen opgaven die ‘s avonds tussen 20.00 uur en 22.00 uur dienen te worden opgelost. Aanmelden kan op
wimvelker@hotmail.com Nadere informatie volgt.

Leusden, 6 maart 2021, Wim Velker