Polle, Wouter en Daniël SGS kampioenen CDE

Geplaatst door

Vandaag hielden wij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen in de leeftijdscategoriën C, D en E. Normaal gebeurt dit te Bunschoten verspreid over twee dagen in de kerstvakantie. Dit keer vanwege de Corona-beperkingen op één dag online via het platform Tornelo. De deelnemers speelden 7 ronden zwitsers, en zaten bij elkaar in Zoom meetings zodat ze elkaar konden zien, en de arbiters konden horen.

 

Op het spel stonden behalve de titels en de nog te versturen bekers voor de eerste 3 van elke groep, ook plaatsen op de NK’s later dit jaar. De C -groep werd gewonnen door Polle van Arendonk (Magnus LR), een punt voor Leon Elferink (OZU) en twee punten voor Mees de Heij (Magnus LR). Polle mag naar het NK. Voor de C-jeugd is er overigens komend weekend nog een landelijk kwalificatietoernooi voor het NK-C, zie website KNSB.

 

De D-groep werd met 7 uit 7 gewonnen door Wouter Terlouw. Wouter is eigenlijk E-speler, maar had als nationaal kampioen kwalificatie NK-E al op zak en deed derhalve met de D mee. Tweede werd Marnik Woldhuis (HSG) en derde Ralf Sterk (Moira Domtoren). Omdat er bij de D 6 NK plaatsen zijn, kunnen ook Nishaaz Haque en Chima Njika (beiden Moira-Domtoren) en Ryan Ramdien (Magnus LR) naar het NK. Hetzelfde geldt voor Vera van Apeldoorn (clubloos) en Elza Baryssenka (Hoogland) als beste meisjes.

 

De E-groep ging met 7 uit 7 naar Daniël Nijhuis (HSG). Tweede werd Jonathan Langeveld (Magnus LR). Er zijn hier nog 3 NK plaatsen, daarvoor volgt een barrage tussen de nummers 3 (Floris Friedel, HSG) t/m 8. Beste meisje hier werd Emma ten Caat (Lekstroom), zij mag ook naar het NK.