Pupillendag (FGH) 29 mei, online

Geplaatst door

De Nationale Persoonlijke Jeugdkampioenschappen zullen dit voorjaar en deze zomer door de KNSB online worden gehouden. Mogelijk volgt er later in het jaar nog een fysieke variant, dat moet nog blijken. De SGS zal voor deze toernooien ook online kwalificatietoernooien houden, de SGS PJK’s.  Voor de A t/m de E leeftijd zijn de regionale toernooien recent geweest. Nu volgen de pupillen (FGH). De SGS pupillendag zal zijn zaterdagmiddag 29 mei.

Zowel de landelijke toernooien, als onze regionale kampioenschappen, zullen gehouden worden op het vrij nieuwe platform Tornelo (zie verderop). De landelijke pupillendag (‘NJSK FGH Online’) is op zaterdag 19 juni 2021.

 

Kwalificeren voor NJSK FGH via de Pupillendag van de SGS

Voor de C, D, E en FGH categorieën zijn er regionale voorronden, de PJK’s. Wie zo’n PJK wint, is niet alleen SGS-kampioen in zijn of haar categorie maar mag ook meedoen aan de NJSK in die categorie. Veel bonden mogen per categorie meer dan één jeugdspeler aanbrengen. Zie voor de verdeelsleutel: https://www.schaken.nl/kampioenschappen/nederlandse-jeugd-kampioenschappen

Voor de SGS pupillen betekent dit voor zowel F, G als H dat de kampioen naar het NK mag, en het beste meisje ook.

Voor het SGS Pupillendag kun je je vanaf heden inschrijven via Aanmeldpagina SGS Toernooi

Naast bovenstaande aanmelding dienen de spelers zich ook in te schrijven op de toernooipagina binnen Tornelo. De wedstrijdleiding zal voor aanvang van de eerste ronde de rating van de spelers in overeenstemming brengen met de laatste ratinglijst.

Tornelo SGS Pupillendag 2021

 

Alle jeugdspelers die lid zijn van een vereniging binnen de SGS kunnen meedoen, en tevens alle spelers die woonachtig zijn in SGS-gebied en ratinglid van de KNSB zijn. Dat laatste ben je automatisch wanneer je hebt meegedaan aan SGS Grand-Prix toernooien. Nu is het laatste Grand-Prix toernooi meer dan een jaar geleden, dus mogelijk is zo’n ratinglidmaatschap verlopen en dient het voor de toernooidatum verlengt te worden.

Deelnemerslijsten staan hier:

Deelnemers SGS PJK F 2021

Deelnemers SGS PJK G 2021

Deelnemers SGS PJK H 2021

 

Tijdschema’s Pupillendag 29 mei

Alle groepen spelen 7 ronden Zwitsers met 10 minuten plus 5 seconden increment
 
  • 12.45 uur deelnemers melden zich uiterlijk online
  • 13.00 uur 1e ronde
  • Elke volgende ronde start 10 minuten na eindigen voorgaande ronde. Starttijdstip wordt elke ronde via de Zoomsessie gecommuniceerd.
  • We verwachten ergens tegen vijven klaar te zijn.

 

Tornelo

De toernooien worden gespeeld op een platform dat voor de meeste spelers nieuw zal zijn: Tornelo.

Op Tornelo speel je onder je eigen naam en kunnen spelers elkaar zien en horen. Voor het PJK is het aan hebben van beeld en geluid via Zoom (geintegreerde knop in Tornelo) verplicht. Veel spelers hebben afgelopen maand al kennis gemaakt met Tornelo via het schoolschaaktoernooi. De SGS heeft een eigen Zoom account, waarmee de toernooien gehost worden.

Voor  de pupillendag moet je  individueel ook via Tornelo aanmelden. Zie hier een handleiding daartoe  voor nieuwe spelers op Tornelo-1

Jeugdcommissie

Voor vragen over bovenstaande kunt u terecht bij de SGS jeugdcommissie (Sara Zondergeld, Jarno Witkamp, Wouter Visser, Henk van Lingen)

NB: A-categorie geboren in of na 2003, B in of na 2005, C in of na 2007, D in of na 2009, E in of na 2011, F in of na 2012, G in of na 2013 en H in of na 2014. Een speler mag zowel in de eigen leeftijdscategorie als in oudere leeftijdscategorieën meedoen. Verder wordt in elke categorie onderscheid gemaakt tussen een Algemeen kampioenschap en een Meisjeskampioenschap. Meisjes moeten kiezen aan welk kampioenschap zij meedoen.