Pages Menu
Categories Menu

Posted by on 18-07-2021 in Competitienieuws, SGS Nieuws

SOS-voorstel aangenomen, speelweken bekend

Op de SGS ledenvergadering begin deze maand werd het voorstel over de SOS-competitie inzake het samenvoegen van de acht- en viertallen competities tot één competitie met acht- en zestallen aangenomen. Dat betekent ook dat we op alle niveau’s streven naar 9 ronden spelen in plaats van 7. En dat al die ronden zo mogelijk worden afgewerkt binnen de daarvoor aangewezen speelweken. Die speelweken zijn gepubliceerd op de SOS website: https://www.soscompetitie.nl/nieuws/speelweken-2021-2022/

 

Op onze ledenvergadering werd voorafgaand aan dit besluit een behoorlijke discussie gevoerd over de viertallen. Dat leidde ertoe dat we ook hebben besloten  een viertallen competitie in de SGS te blijven faciliteren, voor die clubs die daar echt behoefte aan hebben. De vorm daarvan wordt op de najaars-ALV formeel vastgesteld. Uitgangspunt zal zijn het reglement dat binnen de SOS-competitie werd gebruikt, maar met een klasse-indeling zoals wie die in de SGS voor de SOS periode hanteerde. Dubbelrondige groepen van 4 teams, werd nadrukkelijk als optie gezien bij indeel problemen. In deze competitie zullen derhalve 6 of 7 ronden gespeeld worden, en niet 9 zoals in de SOS-competitie.

 

Inschrijfformulieren voor de SOS competitie zullen eerdaags verspreid worden via mail aan de clubs. Inschrijven dient te gebeuren voor 15 augustus. Inventarisatie van de SGS viertallen gebeurt waarschijnlijk pas begin september.