Pilot: SGS Team Oplostoernooi

Geplaatst door

De SGS onderzoekt momenteel of het mogelijk is een team-oplostoernooi te organiseren. In grote lijnen gaat zo’n toernooi als volgt in zijn werk: Teams (van bijvoorbeeld drie personen) krijgen individueel een aantal schaakproblemen voorgelegd, die in een beperkte tijd moeten worden opgelost. Het aantal punten per probleem kan verschillen, naar gelang de complexiteit. Het gezamenlijke puntenaantal van alle teamleden vormt de uitslag voor het team.

Schaakvereniging Hoogland (en in het bijzonder Wim Velker) heeft al ruime ervaring met het organiseren van dergelijke toernooien.

In eerste instantie is de SGS geïnteresseerd reacties van verenigingen die een team naar zo’n toernooi willen afvaardigen. Bovendien willen we graag weten of er verenigingen zijn die zo’n toernooi willen huisvesten.

In de tussentijd zal worden gekeken naar de exacte invulling. Het idee is om het eerste SGS oplostoernooi te organiseren tussen januari en mei 2022.

Reacties kunt u sturen naar Wim Velker en Marc Jongerius via : oplossen@sgs-schaakbond.nl