Magnus D1 SGS-kampioen viertallen 2021

Geplaatst door

Vandaag werd in Utrecht bij Moira-Domtoren het SGS kampioenschappen voor D teams gehouden. Normaal kennen we dit toernooi niet. Maar daar er afgelopen seizoen geen jeugdcompetitie was, dienden we een andere wijze te vinden om te bepalen welke SGS viertallen in de D-categorie (tot 12 jaar) naar de landelijke JCC eindronden in het najaar mogen.

De SGS heeft daar 4 plaatsen te vullen dit keer. HSG D1 was al geplaatst. Uit het toernooi vandaag konden nog 3 teams komen die naar de halve finale NK (JCC) op 13 november mogen. Er waren 9 teams aanwezig, die 7 ronden zwitsers speelden. De eerste teams van Magnus Leidsche Rijn en Moira-Domtoren leken vooraf al te sterk voor de rest. Inderdaad wonnen die alles, waardoor het op hun onderling treffen aankwam. Dat vond plaats in ronde 3. Moira-Domtoren leek gaande de wedstrijd goede papieren te hebben, maar verslikte zich. Op één bord werd in gewonnen stellig verkeerd afgewikkeld en op een ander bord werd iets te vroeg de vrede getekend. Gevolg: Magnus won en won aan het eind van de middag dus ook de titel. Van harte!

Magnus D1 SGS kampioen 2021

De strijd om de derde plaats en dus het laatste ticket voor de halve finale NK bleef tot het allerlaatst spannend. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden Magnus-2, Moira-Domtoren-2 en Hoogland-1 op zowel matchpunten als bordpunten gelijk. Magnus-2 verloor echter van Oud Zuylen Utrecht. De andere twee troffen elkaar. Dat werd 3-1 winst voor Moira-Domtoren-2, waardoor zij er met dat laatste ticket en bijbehorende beker vandoor gingen.

Het was een mooie middag in goede sfeer. Fijn dat veel jeugdspelers elkaar weer fysiek konden ontmoeten en konden schaken. Dank aan de ontvangende club voor de goede zorgen.

De eindstand:

Rangschikking na Ronde 7 
Pos Naam         Score  Vr Prt
 1 Magnus 1        14,0 22,0  7
 2 Moira Domtoren 1    12,0 23,5  7
 3 Moira Domtoren 2    8,0 15,0  7
 4 Woerden         7,0 15,0  7
 5 Oud Zuylen Utrecht   7,0 15,0  7
 6 Magnus 2        6,0 13,0  7
 7 Hoogland        6,0 13,0  7
 8 Magnus 3        5,0 12,5  7
 9 Magnus 4        5,0 11,0  7

De halve finales op 13 november vinden plaats in Almere of Leiden.

Prijswinnaars SGS kampioenschap D-teams 2021