Indeling en speeldata jeugdcompetitie

Geplaatst door

Update 4 november: Alle info staat nu ook in Netstand, en dat is nu dus leidend: https://sosc.netstand.nl/scores/index/25

Ook dit nog even in herinnering brengen:

Artikel 9.3.

In klassen waar twee partijen op een avond gespeeld worden speelt het in het speelprogramma eerstgenoemde team in de eerste wedstrijd met zwart aan de borden 1 en 2 en met wit aan de borden 3 en 4. In de tweede wedstrijd speelt het eerstgenoemde team in het speelprogramma met wit aan de borden 1 en 2 en met zwart aan de borden 3 en 4. In deze tweede wedstrijd wisselen bij de eerstgenoemde ploeg de spelers van bord 1 en 2 met elkaar evenals dat de spelers van bord 3 en 4 met elkaar wisselen. Dus:

Wedstrijd 1: B1-A1, B2-A2, A3-B3, A4-B4
Wedstrijd 2: A2-B1, A1-B2, B3-A4, B4-A3

Artikel 16

In alle categorieën wordt met het Fischer-tempo gespeeld.
Het speeltempo in de categorieën A en B bedraagt 65 minuten per speler, aangevuld met 10 seconden per zet vanaf zet 1.

Het speeltempo in de categorie C bedraagt 50 minuten per speler per, aangevuld met 10 seconden per zet vanaf zet 1.
Het speeltempo in de eerste klasse van categorie D bedraagt 40 minuten per speler, aangevuld met 5 seconden per zet vanaf zet 1.
Het speeltempo in de tweede klasse van categorie D bedraagt 15 minuten per speler, aangevuld met 5 seconden per zet vanaf zet 1.

De indeling en de speeldata van de SGS jeugd-competitie zijn bekend. De eerste wedstrijden zijn half november.

In het PDF bestand Indeling SGS-jeugd 2021-2022 staan alle groepen en alle speeldata.

Merk op dat:

  • Vanwege te weinig A teams alle A en B teams samen zijn ingedeeld in twee groepen
  • De indeling niet is gebaseerd op de indeling van 2 jaar geleden. Al die spelers zitten immers inmiddels in een ander team. Er is een best-effort indeling gedaan, mede op basis van de doorgegeven verwachtingen en spelers.
  • Er zijn gezamenlijke slotronden voor de C (22 april) en voor ABD (20 mei). Waar moet nog vastgesteld worden.
  • Eventuele knelpunten kunnen zoals gewoonlijk in onderling overleg, met kennisgeving aan de wedstrijdleiding, aangepakt worden.
  • Binnen enkele dagen hopen we alle wedstrijden in te kunnen voeren in Netstand. Daar kunnen dan vervolgens ook de spelersnamen van de basisspelers ingevoerd worden door de clubs.

    Tot slot: we hopen natuurlijk dat alle wedstrijden gespeeld kunnen gaan worden, al blijft het een onzekere tijd. Mochten er bij sommige clubs CTB bepalingen aan de orde zijn voor spelers (en begeleiders) vanaf 13 jaar; licht dan tijdig de bezoekende club in, uiterlijk een week te voren. Mocht de CTB bepaling tot problemen leiden (iemand kan/wil niet spelen), zoek dan in overleg een oplossing (vervanger, uitstel, wisselen uit en thuis, etc.) Gerelateerde N.O.’s in de uitslagen zonder contact met de wedstrijdleiding worden niet gehonoreerd.

Met vriendelijke groet,
Sara Zondergeld en Henk van Lingen.