Uitslagen GP Nieuwegein

Geplaatst door

Afgelopen zondag was er eindelijk weer een Grand Prix toernooi voor de jeugd in de SGS. Het was meteen de eerste keer dat Kasteel Lekstroom uit Nieuwegein de Grand Prix organiseerde. Zij stonden ruim twee jaar geleden al klaar, maar een paar dagen voor die Grand Prix werd toen de eerste lockdown afgekondigd. Nu dan alsnog. Op een zonnige zondag in het Anna van Rijn College speelden 120 deelnemers volgens beproefd recept om de prijzen. De hoogste groepen waren behoorlijk bezet, de eerste speler met een jeugdrating onder de 1000 zat in groep 3. Maar er waren ook veel kinderen voor wie dit het eerste grote jeugdtoernooi was. Het werd een geslaagde middag.

De hoogste groep werd gewonnen door Wouter Terlouw (SC Soest), die op onderling resultaat Daniel Nijhuis (HSG) voorbleef. Derde werd Mika Kleibeuker (Magnus LR). Groep twee werd gewonnen door Nestor Shirokov (De Cirkel, Ede) en groep drie door Gustav ten Kate (Larense SC). 100 procent scores waren er voor Job van Weel (Moira-Domtoren, groep 9), Darsh Nambiar (HSG, groep 11) en Roos Geerding (Magnus LR, groep 13)

Alle uitslagen zijn te vinden via: http://schaken.ledigerf.net/sgsgp/toernooistanden.php?toernooi=130

En enkele kiekjes staan hier: https://photos.app.goo.gl/DkxEsoVTFMBbz1oK7

In juni is er nog een SGS Grand Prix. Op 12 juni bij Magnus Leidsche Rijn. De inschrijving daarvoor wordt binnenkort geopend.