Indeling en speeldata jeugdcompetitie 2022-2023

Geplaatst door

Update (26 okt):

De wedstrijden zitten inmiddels ook in Netstand: https://sosc.netstand.nl/scores/index/31

Gaarne de basis opstellingen invoeren voor aanvang van de eerste wedstrijd. Let op, voor sommige teams beginnen de eerste wedstrijden pal na de herfstvakantie, in de eerste week van november.

 

 

De indeling en de speeldata van de SGS jeugd-competitie zijn bekend. De eerste wedstrijden zijn begin november.

In het PDF bestand Indeling SGS-jeugd 2022-2023 staan alle groepen en alle speeldata.

Merk op dat:

  • De A en B teams weer samen zijn ingedeeld, in twee groepen, ingedeeld op basis van ingeschatte sterkte. Derhalve worden al deze teams als A team gezien.
  • Ook de andere klassen zien ingedeeld op ingeschatte sterkte. Er is een uitvraag geweest van verwachte basisopstellingen.
  • Er zijn gezamenlijke slotronden op vrijdag 12 mei. Waar moet nog vastgesteld worden.
  • Eventuele knelpunten kunnen zoals gewoonlijk in onderling overleg, met kennisgeving aan de wedstrijdleiding, aangepakt worden.

Binnen enkele dagen hopen we alle wedstrijden in te kunnen voeren in Netstand. Daar kunnen dan vervolgens ook de spelersnamen van de basisspelers ingevoerd worden door de clubs.

 

Ter memorie:

In klassen waar twee partijen op een avond gespeeld worden (D2 en D3) speelt het in het speelprogramma eerstgenoemde team in de eerste wedstrijd met zwart aan de borden 1 en 2 en met wit aan de borden 3 en 4. In de tweede wedstrijd speelt het eerstgenoemde team in het speelprogramma met wit aan de borden 1 en 2 en met zwart aan de borden 3 en 4. In deze tweede wedstrijd wisselen bij de eerstgenoemde ploeg de spelers van bord 1 en 2 met elkaar evenals dat de spelers van bord 3 en 4 met elkaar wisselen. Dus:

Wedstrijd 1: B1-A1, B2-A2, A3-B3, A4-B4
Wedstrijd 2: A2-B1, A1-B2, B3-A4, B4-A3

 

In alle categorieën wordt met het Fischer-tempo gespeeld:

Het speeltempo in de categorieën A en B bedraagt 65 minuten per speler, aangevuld met 10 seconden per zet vanaf zet 1.

Het speeltempo in de categorie C bedraagt 50 minuten per speler per, aangevuld met 10 seconden per zet vanaf zet 1.
Het speeltempo in de eerste klasse van categorie D bedraagt 40 minuten per speler, aangevuld met 5 seconden per zet vanaf zet 1.
Het speeltempo in de tweede klasse van categorie D bedraagt 15 minuten per speler, aangevuld met 5 seconden per zet vanaf zet 1.