Verslag Kwalificatietoernooi 1 NJSK ABC te Utrecht

Geplaatst door

Het eerste kwalificatietoernooi NJSK ABCm van dit seizoen werd dit weekend in Utrecht gehouden.  Georganiseerd door de SGS in samenwerking met jeugdschaakvereniging Magnus Leidsche Rijn. We mogen terugkijken op een geslaagd evenement, met tegen de 80 deelnemers.

In de thuisbasis van Magnus werd uitgepakt met 24 liveborden, verdeeld over de drie groepen. Zo waren veel partijen thuis te volgen, en via schermen in de pauzeruimten. De links naar de livepartijen en de uitslagen staan hieronder. Het gros van de deelnemers maakte op zaterdagavond gebruik van het uitgebreide chinees buffet in de aula. Het was een genoegen zoveel sterke jeugdspelers uit het hele land aan het werk te zien. Zie daarvoor ook de uitgebreide set foto’s: Flickr Album Kwalificatietoernooi 1 NJSK

Opmerkelijk voorval in de ochtend-ronde op zondag was dat een speler dacht te hebben gewonnen daar zijn tegenstander niet op kwam dagen. Tegen het verstrijken van de verzuimtijd van een half uur werd de arbiter erbij gehaald, die enkel kon vaststellen dat de afwezige speler 1 minuut voor het uitdelen van de nul toch hijgend achter het bord verscheen. Een vertraagde trein uit Zoetermeer. De vertraagde speler won alsnog!

Kwalificatietoernooien als deze genereren kennelijk enige aandacht, getuige ook dit filmpje met partij analyses van Bram Klapwijk: https://www.schaaksite.nl/2022/11/22/jeugd-hakt-er-op-los-tijdens-eerste-nk-voorronde-abc-jeugd/

Er waren logischerwijs NK plaatsen te verdienen, maar ook serieuze geldprijzen (5 per groep). De gecombineerde damesgroep voor de meiden in de B en C leeftijd werd gewonnen door Dana Verheij, voor Fleur Westerhof en Josephine Damen. Tevens naar het NK mogen Chia-Yun Liu en Vera van Apeldoorn.

De groep B jeugd werd overtuigend gewonnen door Alan Bakija, voor het drietal Ivan Ponomarev, Sascha Kurt en Achyuth Aravindhan. Dit kwartet plaatste zich tevens voor het NK.

De A jeugd was een prooi voor Roger Labruyere. Hij hield Rik van Rootselaar, Jurriaan Boeren en Rafael Goudriaan achter zich. Ook dit kwartet naar het NK. Alsmede de beste dame in de A groep: Manasvita Basa.

 

Liveborden:

Groep A: https://view.livechesscloud.com/#88b0b5cc-e5df-4aec-9f9e-94d5010a0b97

Groep B: https://view.livechesscloud.com/#a18293b7-f28c-43a8-8461-8c99ee9d82b9

Groep BC dames: https://view.livechesscloud.com/#29fb3540-e4fd-40f1-b643-5f4aaa305c34

Uitslagen:

http://schaken.ledigerf.net/abc-utrecht-2022/AJeugd/SMWSite/

http://schaken.ledigerf.net/abc-utrecht-2022/BJeugd/SMWSite/

http://schaken.ledigerf.net/abc-utrecht-2022/BCMeisjes/SMWSite/