Uitslagen, foto’s en livepartijen GP Leidsche Rijn

Geplaatst door

Vandaag werd in het Leidsche Rijn College de 3e jeugd Grand Prix van dit seizoen gehouden. Het werd een waar schaakfeest met een record opkomst. Maar liefst 240 deelnemers. En liveborden bovendien in de twee hoogste groepen. Organiserende club Magnus Leidsche Rijn het de zaken weer pico bello voor elkaar.

Het toernooi werd gewonnen door Marnik Woldhuis (HSG). Vorig weekend nog trok Marnik aan het kortste eind in een barrage om een NK-plaats, en werd de vandaag in groep 2 uitkomende Gustav ten Kate SGS kampioen bij de C-jeugd. Maar vandaag revancheerde Marnik zich kranig. Hij bleef Oscar Koppenes (2e, R.S.R. Ivoren Toren) en Mika Kleibeuker (3e, Magnus) voor.

De partijen van Marnik en de overige partijen uit groep 1 en 2 waren op (zeer) groot scherm te volgen in de grote aula van het LRC, en zijn hier nog terug te vinden:

https://view.livechesscloud.com/#a08f78fd-5dda-481c-afa2-fa2bb61d7b79

Groep twee was een prooi voor Samuel ’t Hart (SC Zeist), voor de al genoemde Gustav ten Kate (SC Laren) en Tijl Fokkinga (Moira-Domtoren). Groep 3 ging naar Arvo Boonen (Moira-Domtoren).

 

Er waren 100% scores voor Lyam Boel (Kasteel Lekstroom, groep 11), Melle Kok (SC Zeist, groep 15), Ilona Vermeulen (Houten, groep 19), Ridharth Manikandan (Almere, groep 26), Stijn Ensing (Moira-Domtoren, groep 28), Laurens Methorst (DBC, groep 30) en Stan van Doorn (Zeist, groep 31)

 

Alle uitslagen en standen zijn te vinden via het bekende adres:

http://schaken.ledigerf.net/sgsgp/toernooistanden.php?toernooi=134

 

De schrijfster van de ‘Simon de Schaker’ boeken was er, en kon een flinke stapel signeren. Al met al een geslaagde dag.

Foto’s van de dag zijn te vinden in dit Flickr Album

 

De volgende GP moet nog gepland worden. Op zondag 2 april is de SGS Pupillendag.