Uitslagen Pupillendag 2023

Geplaatst door

De jeugdcommissie SGS organiseerde dit weekend samen met schaakgenootschap Amersfoort de 
Pupillendag.

Op het spel stonden de regionale titels in de jeugdcategoriën F, G en H, alsmede plaatsen op het NK. Gespeeld werd in het Denksportcentrum Amersfoort. Terwijl buiten voor het eerst in tijden de zon een beetje fatsoenlijk scheen, maakten zo’n 50 jeugdspelers er binnen een mooie middag van. Via 7 ronden zwitsers werd de strijd aangebonden op mooie grote houten speelsets van de thuisclub.

In de F-groep ging de 1e prijs naar Frank Terlouw (SC Soest) met 6 uit 7, die daarmee zijn titel prolongeerde (vorig jaar won hij de G). Tweede werd Jordan Sean (Magnus LR) op een half punt achterstand. De derde plaats, daar weer een halfje achter, was voor Fletcher de Bakker (Moira-Domtoren). Beste meisje werd Charlotte Rietveld (SC Woerden, 4 punten). Frank, Jordan en Charlotte mogen naar het NK later dit jaar.

In de G groep was het zeer spannend. Fin Alders (Oud Zuylen Utrecht) werd uiteindelijk derde met 5 punten. Op 6 punten eindigde Ozgur Ege Karaca (Hilversums SG) en Douwe Lahr (Oud Zuylen Utrecht). Die twee mogen dus naar het NK. Voor de toernooi titel was een barrage nodig. Dus na de prijsuitreikingen volgden nog twee potjes snelschaak (3 minuten + 2 sec. increment.) De eerste barragepot was een snelle winst voor Douwe. In de tweede pot had Douwe tijdsachterstand van een minuut maar wel een gewonnen stelling. Meerdere malen dreigde Douwe door de vlag te gaan (waarna extra partijen nodig zouden zijn), maar na een zenuwslopende race op de increment met soms slechts 1 seconde op de klok, wist Douwe toch de vis op het droge te hengelen. SGS kampioen derhalve! Beste dame in de G groep was Ziva Buddelmeijer (Hilversums SG). Ook zij mag naar het NK.

Bij de H spelers tenslotte bleek de kampioen ongenaakbaar. Met 7 uit 7 ging de titel naar Aadvik Suthan (Magnus LR). Voor deze groep had de SGS maar 1 NK plek, en die is dus voor Aadvik. Tweede met 6 punten werd Alexander Rietveld (SC Woerden) en derde met 5 punten Davi Lei (SC Zeist).

Het was een geslaagde dag. Wat rest zijn de uitslagen (zie onder) en een setje foto’s:

IMG_1053

Voor de uitslagen en ranglijsten, zie:

uitslagen groep F
uitslagen groep G
uitslagen groep H