KNSB Jubileumschoolschaaktoernooien in het Spoorwegmuseum 31 mei 2023

Geplaatst door

HERSENGYM

Hét tofste sport- en spelevenement van 2023 in Utrecht!

Jubileumschoolschaaktoernooien voor BO en VO onderwijs

De schaakbond KNSB bestaat 150 jaar en organiseert daarom op woensdag 31 mei een gratis feestje in het Spoorwegmuseum te Utrecht: HERSENGYM. Doelgroep zijn leerlingen uit de middenbouw en bovenbouw van het basisonderwijs. Kinderen die al aardig kunnen schaken kunnen meedoen met een van de schaaktoernooien die middagdag. Maar ook als je nog niet -of pas een klein beetje- kan schaken ben je welkom: verspreid door het museum is er een gevarieerde carrousel van sport- en spelactiviteiten. O.a. schaken voor beginners, 3×3 basketbal, straatvoetbal en tafeltennis. De carrouselactiviteiten zijn de hele dag (van 10-17 uur open). En natuurlijk zijn er ook allerlei leuke activiteiten van het spoorwegmuseum zelf.

De Jubileumschoolschaaktoernooien voor BO en VO vinden plaats in het middagprogramma (start 13.30 uur), zodat ook kinderen die op woensdagochtend lessen volgen kunnen meedoen.

Er zijn twee toernooien voor het BO: een voor de groepen 3, 4 en 5 waar ook kinderen individueel kunnen deelnemen. Bij 5 kinderen van eenzelfde school of meer doe je goed mee voor de teamstand. En een voor BO algemeen (voor alle leerjaren of alleen bovenbouw). Daar wordt met teams van 4 spelers gespeeld van eenzelfde school. De winnende teams van beide toernooien plaatsen zich bovendien voor het NK Schoolschaak dit jaar.

En er zijn schoolschaaktoernooien voor het VO onderwijs in drie categorieën:

1) VO I (met spelers uit alle leerjaren)
2) VO II (eerste twee leerjaren)
3) VO III (alle leerjaren, maar slechts 1 clubspeler in de opstelling)

Dit zijn extra toernooien ter gelegenheid van het jubileum van de KNSB. Het telt mee als officiële kwalificatie voor de finale van het NK VO in januari 2024. Van elke categorie plaatste de winnaar zich voor deze finale van het NK VO.

Scholen kunnen een hele groep tegelijkertijd aanmelden voor HERSENGYM of de schaaktoernooien, maar kinderen kunnen zich ook individueel aanmelden. Je kunt kiezen tussen twee tijdsblokken 10-13.00 uur of 14.00-17.00 uur. Als je met een grote groep komt, hebben we een beperkt aantal gratis bussen in de aanbieding, die de groep komt ophalen en thuisbrengen. Maar op=op, dus meld je snel aan! De deadline voor aanmelding van grote groepen is 12 mei a.s. Het enige dat we van u vragen is: zorg voor voldoende begeleiding van de groep. Wij zorgen voor de organisatie en het toezicht op de activiteiten in het museum.

Aanmelden voor zowel HERSENGYM als de schaaktoernooien kan via https://knsb150.nl/hersengym/

Deadline voor aanmelden is 12 mei.

Locatie
Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht