Indeling en speeldata jeugdcompetitie 2023-2024

Geplaatst door

NB. 06 nov; dispensatie om niet te noteren in de poule D1 wordt verleend aan Thorben Willard van Hoogland D1 met beroep op fide reglement art. 8.6. Ter compensatie wordt 10 minuten in mindering gebracht op de klok van deze speler.
NB. 05 nov; In poule D2 heeft het team HSG D1 zich teruggetrokken. De wedstrijden tegen HSG D1 gaan dus niet door!
NB: 26 okt; er is nog een teamnummeringsfout gevonden in klasse C2. Dit heeft geleid tot allerlei andere data in C2 en D3B, en 1 nieuwe datum in D3A. Het programma staat nu ook in Netstand
NB: 25-okt; er is in klasse D3B een overzien team bijgekomen. Geen impact op de overige wedstrijddata.

De indeling en de speeldata van de SGS jeugd-competitie zijn bekend. De eerste wedstrijden zijn vanaf 7 november.

In het PDF bestand Indeling SGS-jeugd 2023-2024.v4 staan alle groepen en alle speeldata. Op de laatste pagina’s staan alle wedstrijden in chronologische volgorde.

Merk op dat:

  • Er naast een A klasse nu ook weer een B klasse is. Daarin zijn de aangemelde A teams geplaatst die louter bestaan uit spelers van de B leeftijd.
  • Klassen zijn ingedeeld op basis van allereerst promotie en degradatie, vervolgens versterkte promotie, daarna op ingeschatte sterkte. Er is een uitvraag geweest van verwachte basisopstellingen.
  • Er zijn gezamenlijke slotronden. Deze zijn voorlopig vastgesteld op 31 mei, waarschijnlijk in Leidsche Rijn
  • Eventuele knelpunten kunnen zoals gewoonlijk in onderling overleg, met kennisgeving aan de wedstrijdleiding, aangepakt worden.

Binnen enkele dagen hopen we alle wedstrijden in te kunnen voeren in Netstand. Daar kunnen dan vervolgens ook de spelersnamen van de basisspelers ingevoerd worden door de clubs.

 

Ter memorie:

In klassen waar twee partijen op een avond gespeeld worden (D2 en D3) speelt het in het speelprogramma eerstgenoemde team in de eerste wedstrijd met zwart aan de borden 1 en 2 en met wit aan de borden 3 en 4. In de tweede wedstrijd speelt het eerstgenoemde team in het speelprogramma met wit aan de borden 1 en 2 en met zwart aan de borden 3 en 4. In deze tweede wedstrijd wisselen bij de eerstgenoemde ploeg de spelers van bord 1 en 2 met elkaar evenals dat de spelers van bord 3 en 4 met elkaar wisselen. Dus:

Wedstrijd 1: B1-A1, B2-A2, A3-B3, A4-B4
Wedstrijd 2: A2-B1, A1-B2, B3-A4, B4-A3

 

In alle categorieën wordt met het Fischer-tempo gespeeld:

Het speeltempo in de categorieën A en B bedraagt 65 minuten per speler, aangevuld met 10 seconden per zet vanaf zet 1.

Het speeltempo in de categorie C bedraagt 50 minuten per speler per, aangevuld met 10 seconden per zet vanaf zet 1.
Het speeltempo in de eerste klasse van categorie D bedraagt 40 minuten per speler, aangevuld met 5 seconden per zet vanaf zet 1.
Het speeltempo in de tweede klasse van categorie D bedraagt 15 minuten per speler, aangevuld met 5 seconden per zet vanaf zet 1.