RSB pakt Hutton 2023 titel.

Geplaatst door

Het HUTTON toernooi 2023 in Utrecht
(Foto’s Harry Gielen, voor al zijn foto’s, zie onder)

Het Hutton toernooi, het Nederlands Kampioenschap Jeugdteams Regionale Bonden, werd dit jaar op zaterdag 28 oktober 2023 georganiseerd door de SGS bij JSC Magnus in het Leidsche Rijn College te Utrecht. Buiten was het een grijze november dag. Alle reden dus om binnen elkaar te bestrijden op een schaakbord. Dat kon deze dag niet alleen in de toernooisetting. In het kader van KNSB-jubileum was de befaamde Mr. X naar Utrecht afgereisd om op het grote podium in de aulu te snelschaken tegen deelnemers. Daar was veel animo voor onder de binnenstromende spelers vanaf 11 uur.

Foto Harry Gielen

Vanaf 12 uur volgde het toernooi. Voor format etc. zie de eerdere aankondiging. Er waren 24 liveborden ingevlogen om de topwedstrijden in de aula of thuis te kunnen volgen. Omdanks dat de SGS 5 minuten meer had geagendeerd per ronde dan voorganger LeiSB, bleek het toch een wat strak schema. Mede door een ellenlange partij in de C in ronde 3, liepen we aan het eind van de dag een klein uurtje achter. Geen idee wie de SGS opvolgt, maar doe er je voordeel mee ;-)

Titelverdediger was de SGA, die vorig jaar de reusachtige wisseltrofee in de lucht mochten steken. Ook dit jaar hadden zij een behoorlijke afvaardiging, maar toch bleven ze nu steken op de 3e plaats in het ‘overall’ klassement. Dat wil zeggen, op matchpunten in de 5 categorieën bij elkaar opgeteld. De organiserende SGS had namelijk ook niet stilgezeten, en een team op de been gebracht dat 2e werd. Winnaar echter, met duidelijke cijfers, werd de Rotterdamse Schaakbond (RSB). Hulde! Zij waren in 3 van de 5 categorieën de sterkste.

B team RSB (links)

Zie hier het totale eindklassement:

Eindstanden per categorie: https://www.sgs-schaakbond.nl/jeugdzaken/hutton2023/

Liveborden groep A: https://view.livechesscloud.com/#66e57306-3abb-48c4-acd8-6663dbf124b3
Liveborden groepen BCDE: https://view.livechesscloud.com/#49612b09-fd49-4344-9b5e-a5a55d8d0c49

Foto’s Harry Gielen: Flickr Album Toernooi
Foto’s Harry Gielen: Flickr Album Teamfoto’s