Gratis schaaksets voor scholen in onze regio!

Geplaatst door

Dat de KNSB het hele jaar door al haar 150-jarig bestaan viert, kan inmiddels geen enkele schaker zijn ontgaan. Dat de KNSB van DGT (Digital Game Technology), leverancier van o.a. schaaksets en digitale schaakklokken, een groots geschenk heeft gekregen wellicht wel. DGT viert het eigen 30-jarig bestaan en het 150-jarig bestaan van de KNSB door de KNSB 150 DGT Club Packs te schenken.

Een DGT Club Pack bestaat uit 10 schaakspellen en 10 sets verzwaarde schaakstukken.

DGT gaf de KNSB de opdracht mee deze sets te verspreiden over scholen in het hele land. De KNSB heeft dit vervolgens gedelegeerd aan de 13 regionale bonden en na een verdeelsleutel heeft elke bond, waaronder de SGS, een heel aantal van deze Club Packs ontvangen. Deze zijn inmiddels binnen. Aan ons de taak ze naar eigen inzicht te verspreiden over de scholen in onze regio.

Op de voorjaars- en najaars ALV van de SGS hadden we al gecommuniceerd dat dit er aan zat te komen en aldaar de clubs opgeroepen in hun eigen netwerk en op hun club de jeugd en schaakouders, schaaktrainers (die op scholen lesgeven) te bevragen of zij scholen weten die graag in aanmerking zouden komen voor een set van 10 schaakborden en bijbehorende stukken.

Er zijn al heel wat emails binnengekomen. We zijn de scholen aan het inventariseren. Mocht het u ontgaan zijn en u nog een school weten die hiervoor perfect zou zijn, mail dan z.s.m. graag naar onderstaand emailadres.

Dat we een selectie zullen moeten maken is evident. Er is meer vraag dan dat er Club Packs zijn. Omdat we zoveel mogelijk scholen willen bereiken, zullen we niet meer dan 1 Club Pack (10 sets) per school schenken.

In de selectie zullen we o.a. een aantal zaken meenemen:
We willen graag een mix van basisscholen (BO) en middelbare scholen (VO)
Scholen vanuit de hele SGS regio
Scholen die weinig te besteden hebben
Scholen met een populatie die weinig te besteden heeft
Scholen waar (ooit) schaakles gegeven is door een (gast)docent, maar waar geen eigen materialen aanwezig zijn
Scholen die voornemens zijn om schaakles te organiseren onder of na schooltijd of kinderen in pauzes zelfstandig wil laten schaken

Nu veel middelbare scholen de mobiele telefoons in de ban gedaan hebben, is het dankbaar in pauzes schaaksets direct beschikbaar te hebben voor de scholieren. Af te halen bij bijvoorbeeld de concierge en niet weggestopt in een kast achter een slot.

Wat we vooral willen is dat de sets echt gewenst zijn door een school en echt gebruikt gaan worden!

Voor details over de actie, zie ook de site van de schaakbond: https://schaakbond.nl/traktatie-van-dgt-150-club-packs-voor-scholen/

Bij interesse, mailen naar: jeugdcompetitie@sgs-schaakbond.nl

Sara Zondergeld
SGS Jeugdcommissie