Nishaaz, Nivaan en Frank SGS kampioen bij PJK

Geplaatst door

De jeugdcommissie SGS organiseerde afgelopen weekend samen met Kasteel Lekstroom in Nieuwegein de Persoonlijke Jeugd Kampioenschappen. Er werd gespeeld in de leeftijdscategorieën C, D en E. Tesamen zo’n honderd deelnemers, waarbij de jongste groep (E) alleen op de zondag speelde. Het was een geslaagd toernooi, op een nieuwe locatie. Elke ronde waren er 16 partijen op liveborden, verdeeld over de topborden van de 3 groepen. (zie onder, ook voor foto’s)

In groep C stond behalve de drie gebruikelijke bekers één plaats op het NK later dit jaar op het spel. Deze was voor het ingaan van de laatste ronde reeds vergeven. Nishaaz Haque (Moira-Domtoren) scoorde 7 uit 7 en werd zo kampioen. Tweede werd Ryan Ramdien en derde Jelle van Haaften (beiden Magnus LR)

In de D groep stonden 4 NK plaatsen op het spel, en was het tot het einde spannend. Uiteindelijk wist Nivaan Haque (Moira-Domtoren) de tussentijdse koploper in de laatste 2 ronden te passeren en werd zo met 7.5 uit 9 kampioen. Gedeeld 2e tot en met 4e werden Paul Nguyen (Magnus LR), Ahmet Naim Ozbek (Vegtlust) en Ashwath Bhawsar (SC Woerden) met 6.5 uit 9. Zij mogen dus ook naar het NK. Beste dame in de D werd Sophie Borovitsky (HSG), ook voor haar is er een NK plaats.

De E groep tenslotte was druk bezet. Meer dan 40 deelnemers. Frank Terlouw (Soest) werd hier de duidelijke kampioen met 8 uit 9. Op 7 uit 9 eindigde Sevya Sonit Mutta (Kasteel Lekstroom) en Alexander Rietveld (SC Woerden). Daar de SGS dit jaar bij de E maar 2 NK plaatsen te vergeven heeft, gaan deze twee nog een barrage spelen om die NK plaats. Beste dame hier was Charlotte Rietveld (6.5 uit 9, SC Woerden). Aangezien we ook twee plaatsen voor het dames NK hebben dit jaar, volgt hier ook nog een barrage tussen Tatiana Boudinov en Yazhini Sathish Kumar.

Er zijn ook enige foto’s genomen tijdens het toernooi: Foto’s SGS PJK

Alle uitslagen en ranglijsten, zie: (NB: non-ssl versie gebruiken voor uitslagen links!)

groep C
groep D
groep E

Links naar alle partijen op de Liveborden (6 in groep C en D, 4 in de E):

Groep C
Groep D
Groep E