David, Alexander & James SGS kampioen bij de pupillen.

Geplaatst door

Afgelopen zaterdag werden de jaarlijkse persoonlijke kampioenschappen bij de pupillen gehouden. Deze pupillendag was wederom in het denksportcentrum Amersfoort. Het was de eerste warme dag van het jaar, dus tussen de wedstrijden door gingen de buitendeuren open en werd er door sommigen gevoetbald.

Op de schaakborden werd gespeeld in de leeftijdsgroepen F, G en H via 7 ronden zwitsers. Op het spel stonden naast de bekers ook de NK plaatsen voor de winnaars. In de F-groep maakten de favorieten het waar. Derde werd Dhruvith Jawahar (Het Kasteel Lekstroom, 5 uit 7). David Tsoy (Moira-Domtoren) en Yoeri Scholte (SG Amersfoort) scoorden beiden 6 uit 7. David had de onderlinge partij verloren, maar het klassement schrijft voor dat voor de titel en voor NK plaatsen een barrage wordt gespeeld bij gelijk aantal punten. Dus na de prijsuitreiking volgde een onderlinge extra partij. Die werd door David overtuigend gewonnen, waardoor David SGS kampioen is. Aangezien er bij de F twee NK plaatsen te vergeven waren, mogen beide spelers later dit jaar naar Spijkenisse.

Bij de G werd Bernard te Lintelo (Moira-Domtoren, 5 uit 7) derde en Avin Poudel (Magnus Leidsche Rijn, 5.5 uit 7) tweede. Alexander Rietveld scoorde 7 uit 7 en werd zo overtuigend kampioen en mag naar het NK. Bij de allerjongsten in de H eindigde Yong Lin Sung (Magnus Leidsche Rijn) en Davi Lei (SC Zeist) op 5.5 uit 7. Kampioen werd James van Brug (Magnus Leidsche Rijn). Ook James mag dus naar het NK.

Foto’s van deze dag zijn hier te vinden: Flick album Pupillendag 2024

Voor de uitslagen en ranglijsten, zie:

uitslagen groep F
uitslagen groep G
uitslagen groep H