Competitiemailing 75

Geplaatst door

KNSB-competitie

En Passant is afgelopen zaterdag opnieuw kampioen van Nederland geworden. Na de overwinning op Accres Apeldoorn is het team, dat al zijn 8 wedstrijden tot dusver won, niet meer in te halen door de concurrentie. Gefeliciteerd!
Voor de degradatieregels binnen de SGS-competitie zijn de resultaten van de SGS-teams in de derde klasse van belang. Voor Amersfoort 2 viel ondanks een 6-2 overwinning toch het doek: degradatie is niet meer te voorkomen. Alle andere 3e klasse-teams uit de SGS handhaven zich. Er vindt dus geen versterkte promotie/degradatie plaats in de SGS-competitie. De nrs. 1 promoveren en de nrs. 9 en 10 degraderen, behalve in de tweede klasse, hier degradeert alleen de nr. 10, en in de derde klasse promoveren de nrs. 1 en 2.

Commissie-overleg

Begin deze maand heeft het overleg plaatsgevonden over allerlei competitie-zaken, naar aanleiding van het voorstel van SC Woerden op de laatste Algemene Vergadering. Een verslag van wat er besproken is, is te vinden op deze pagina.

Slotrondes jeugd

Net als vorig jaar worden de wedstrijden in de laatste ronde van de jeugdcompetities centraal gespeeld. Alle wedstrijden vinden plaats op de vrijdagen 9 en 16 mei. De speellocaties per groep worden binnenkort door de jeugdleider bekend gemaakt.

Uitslag

De wedstrijd Damrakkers – Kijk Uit in klasse 2D is geëindigd in een 2,5-4,5 overwinning voor Kijk Uit. Op één bord waren beide spelers afwezig, vandaar dat de som van de punten niet 8 is maar 7. In de stand kon dit echter technisch niet verwerkt worden, maar beide teams hebben in feite een half bordpunt minder dan staat aangegeven.

Boetes

Voor het ontbreken van (persoonlijke) uitslagen:

  • Moira-Domtoren: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de wedstrijd in viertal klasse 2B: Moira-Domtoren 3 – ZZ Combinatie 2, gespeeld op 7 maart.
  • Vianen: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de wedstrijd in klasse 2C: Vianen 1 – Paul Keres 6, gespeeld op 25 maart.
  • Doredenkers: € 3,00 voor het niet doorgeven van de uitslag van de wedstrijd in klasse 2C: Doredenkers 1 – Moira-Domtoren 4, gespeeld op 25 maart.
  • Baarn: € 2,50 voor het niet doorgeven van de uitslag van de wedstrijd in cat. D klasse 2B: Baarn D1 – Hoogland D3, gespeeld op 4 april.
  • Moira-Domtoren: € 1,50 voor het niet doorgeven van de persoonlijke uitslagen van de wedstrijd in viertal klasse 2B: Moira-Domtoren 3 (LNA) – ZZ Combinatie 2, gespeeld op 7 maart.

S.v.p. ervoor zorgdragen dat de ontbrekende (persoonlijke) uitslagen alsnog worden ingevuld. Mocht dit op de site niet meer mogelijk zijn, dan kan dit via een mail aan competitie@sgs-schaakbond.nl.

Overige boetes:

  • Hoevelaken: € 3,00 voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler bij de wedstrijd in klasse 2A: Hoevelaken 1 – Hoogland 2, gespeeld op 18 oktober.
  • Leusden: € 12,00 voor het niet verschijnen bij de wedstrijd in viertal klasse 2A: VOG 1 – Leusden 2, gespeeld op 27 januari.
  • Vegtlust: € 12,00 voor het niet verschijnen bij de wedstrijd in viertal klasse 2A: VOG 1 – Vegtlust 1, gespeeld op 7 april.
  • Leusden: € 12,50 voor het niet verschijnen bij de wedstrijd in cat. D klasse 2C: Vegtlust D3 – Leusden D3, gespeeld op 11 april.

Henk van Lingen & Colijn Wakkee
Competitieleiders