SGS Veteranen: nog geen winnaar

Geplaatst door

Na 7 ronden in het SGS Veteranenkampioenschap is de strijd om de eerste plaats nog niet beslist. De koplopers Wim Velker (Ons Genoegen) en Hans Karelse (De Giessen en Linge) wonnen beiden in de laatste ronde en kwamen zo elk op 6 punten. Wim moest daarbij t0t het uiterste gaan:  de zwarte stukken kwam sterk opzetten in de tijdnoodfase, maar na dameruil besliste Wims pionnenblokje op de damevleugel de partij. Wim en Hans gaan in een beslissingstweekamp op 15 april en 1 mei bepalen wie zich Veteranenkampioen 2013-2014 mag noemen. De derde plaats was wel ongedeeld en ging naar Ton Braams (Moira-Domtoren). Hij kon zijn derde plaats na een remise-aanbod al vroeg veiligstellen, maar ging door en wist een voordeeltje in het paard-pionnen-eindspel met succes uit te buiten.

Inmiddels is de eerste wedstrijd van de barrage gespeeld: de partij Wim Velker – Hans Karelse eindigde in remise. Vanwege een hoger aantal weerstandspunten in de reguliere competitie, dat de doorslag geeft bij 1-1, heeft Wim aan een remise in de tweede barrageparij voldoende om kampioen te worden.

Zie de toernooipagina voor de uitslagen/eindstand.