Kwalificatietoernooi ABCm jeugd 19 en 20 november in Utrecht

Geplaatst door

Update 20 november; voor uitslagen, liveborden & foto’s  zie deze link:

Uitslagen en livepartijen ABC Kwalificatie

Update 10 november:

Het belooft een mooi toernooi te worden! Er staan nu al ruim 70 deelnemers op de lijst. Tevens kunnen we melden dat we ongeveer 25 DGT liveborden denken te gaan gebruiken, verdeeld over de verschillende groepen. Ook zijn er twee ervaren arbiters ingevlogen: Yannic Husers en Andre van Kuijk. En over de maaltijd op zaterdagavond: voor 5 euro is er toegang tot een buffet van de plaatselijke chinees (gewoon op de speellocatie). Via mail zullen wij de deelnemers vragen naar deelname aan de maaltijd. De geldprijzen zijn ook aangepast. Zie de beschrijving verderop.

 

Ook dit seizoen zullen er weer vier kwalificatietooirnooien zijn voor het NJSK 2023 te Almelo. Het eerste landelijke kwalificatietoernooi is dit keer in Utrecht op zaterdag en zondag 19 en 20 november en wordt georganiseerd door de SGS in samenwerking met schaakclub Magnus Leidsche Rijn. De inschrijving is al enige tijd open, zie aanmeldlink verderop.

 

Landelijk wil zeggen dat hieraan ook spelers van buiten de SGS mogen deelnemen. Inschrijven voor dit landelijke NK AB en Cm kwalificatie 1 toernooi gaat via de KNSB en betreft vijf categorieën, namelijk:

  • A jeugd (= inclusief de meisjes die er niet voor kiezen met het meisjestoernooi mee te doen)
  • A meisjes
  • B jeugd (= inclusief de meisjes die er niet voor kiezen met het meisjestoernooi mee te doen)
  • B meisjes
  • C meisjes 

Natuurlijk kunnen ook jongere spelers dan de ABC leeftijden zich inschrijven. Het toernooi is ook los van de NK plaatsen een aantrekkelijk tournooi voor gevorderde jeugdspelers.

 

Indelingssysteem, aantal ronden en groepen

7 ronden Zwitsers op rating, jongens en meisjes samen in één groep per leeftijdscategorie.

De top van elke groep zal spelen op DGT liveborden. Link naar de partijen volgt rond de start van het toernooi.

Arbiters: Yannic Husers en Andre van Kuijk.

Speellocatie & faciliteiten

Leidsche Rijn College
Maartvlinder 1, 3544 DA Utrecht
(Ingang en parkeren aan de zijkant)

Gespeeld zal worden in de E vleugel van de school. Omdat er sprake is van een avondronde op zaterdag zal er ook een optie tot eten aangeboden worden. Voor 5 euro is er toegang tot een buffet van de plaatselijke chinees (gewoon op de speellocatie). Deelnemers betalen hiervoor slechts 5,-extra, omdat de SGS voor iedereen die mee wil eten de helft van de kosten voor zijn rekening neemt.  Anderen (ouders, begeleiders) betalen het volle bedrag van 10 euro. Via mail zullen wij de deelnemers vragen naar deelname aan de maaltijd.

Speeltempo

55 min + 10 sec/zet.

Prijzen

Er zijn 5 geldprijzen per indeelgroep. Let op: ook als speelgroepen gemengd worden, zijn er alleen geldprijzen per groep. Uiteraard kunnen er wel voor elke categorie (ondanks samenvoeging speelgroepen) de kwalificaties verdiend worden. Concreet zal dit in elk geval al zo zijn voor de A meisjes. Deze zal samengevoegd worden met A jeugd, de A meisjes kwalificatie blijft bestaan. Voor de samengestelde speelgroep A/Am zijn er dus 5 geldprijzen.

Het ziet er naar uit naar uit  dat we de B en C meisjes samenvoegen in 1 aparte speelgroep, met dus ook daar 5 geldprijzen voor de gezamenlijke groep.

De geldprijzen voor de nummers 1 t/m 5 van de speelgroepen zijn: 100, 80, 60, 40  en 20 euro. Bij gelijk eindigen in punten worden geldprijzen zoals gebruikelijk gedeeld.

 

Ratingverwerking

Voor de KNSB-jeugdrating dan wel voor de KNSB-rating (afhankelijk van de categorie).

Inschrijfgeld

€ 20,= (contant aan de zaal, graag gepast betalen).

 

Speelschema

Zaterdag

inschrijven: 9.45 – 10.15

ronde 1: 10.30 -12.30

ronde 2: 13.00- 15.00

ronde 3: 15.45 -17.45

avondeten: 17.45 -19.00

ronde 4: 19.00- 21.00

Zondag

ronde 5: 9.30 -11.30

ronde 6: 12.15 -14.15

ronde 7: 15.00 -17.00

aansluitend: prijsuitreiking

 

Aanmeldingen en deelnemers

Aanmelding gaat via  de KNSB: https://schaken.nl/kampioenschappen/nederlandse-jeugdkampioenschappen/nk-b-en-c/inschrijfformulier-njk-abc-20222023

De voorlopige deelnemerslijst is hier te zien: https://schaken.nl/kampioenschappen/nederlandse-jeugdkampioenschappen/nk-b-en-c/deelnemerslijst