Moira Domtoren winnaar SGS E Teams

Geplaatst door

Op zaterdag 15 maart vonden  de SGS kampioenschappen voor E-teams plaats in Leusden.

Een tiental viertallen streed om de titel. Uiteindelijk prolongeerde Moira Domtoren deze titel, alhoewel het niet eenvoudig was. Samen met Magnus Leidsche Rijn gingen zij nek aan nek aan kop om te bepalen wie uiteindelijk kampioen zou worden. Hun onderlinge duel vond in de tweede ronde plaats. Magnus ging 2-1 aan de leiding, de wedstrijd op het eerst bord was toen nog gaande. Aanvoerder Jochem Schoppen won uiteindelijk in tijdnoodfase het lastige eindspel en sleepte een moeizaam gelijkspel in de wacht. Magnus liet gedurende het kampioenschap wat bordpunten liggen, waardoor Moira Domtoren uiteindelijk de titel prolongeerde. Beide teams behaalden 13 wedstrijdpunten, maar Moira Domtoren veroverde 2,5 bordpunt meer. Beide teams gaan samen met Hoogland later dit jaar naar het NK in Den Bosch.

Hoogland eindigde als derde, alhoewel dit niet zonder slag of stoot ging. Het was een nek aan nek race met het 2e team van Magnus Leidsche Rijn. Beide teams eindigden na 7 ronden gelijk met 9 matchpunten en 17 bordpunten. Het onderlinge duel uit de zesde ronde moest uiteindelijk duidelijkheid geven wie als derde was geëindigd. Dit duel was echter in een gelijkspel geëindigd. Het reglement bepaalt in dat geval dat de uitslag van het vierde bord wordt geschrapt. De nieuwe uitslag werd 2-1 in het voordeel van Hoogland, dat uiteindelijk als derde werd genoteerd.

Bij de prijsuitreiking constateerde de arbiter dat er deze middag erg sportief was gespeeld. Er was deze middag geen enkele wanklank te horen geweest. Moe maar voldaan na deze spannende middag ging iedereen huiswaarts.

De uitslagen en eindstanden zijn hier te vinden.

Foto van Magnus Leidsche Rijn!